Gündem

TBMM 3600 ek gösterge, af yasası kararını ne zaman verecek?

3600 ek gösterge kararı ve af yasası son günlerde Türkiye’nin gündemine oturdu. Herkes merakla bu yasaların TBMM tarafından gündeme getirilmesini beklerken CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, 3600 ek gösterge ve af yasası hakkında açıklama yaptı.

3600 EK GÖSTERGE NASIL GELİŞMELER OLACAK?

“AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2018 Mayıs ayındaki seçim beyanname toplantısında polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerinin 3600’e çıkacağı sözünü vermişti.” Diyen CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, “Ancak geçen yasama yılında Plan ve Bütçe Komisyonu’nda defalarca önerge vermemize rağmen önergelerimiz AKP ve MHP’li üyelerce reddedilmiştir. Bu haksızlığın giderilmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

AF ÇIKACAK MI, AF YASASI KAPSAMINDA KİMLER YARARLANACAK?

CHP Muğla Milletvekili Girgin, 2 Ekim 2019 Günü Adalet Komisyonu’nunda Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanun ve Kararlarda Değişiklik Yapılmasına Dair İktidarın kanun teklifi görüşülmeye başlandığını belirterek, “Ancak gelen teklifte af ile ilgili bir düzenleme yok. İktidarın daha doğrusu sarayın bu konudaki bir teklifi varsa onu görmeden bir yorum yapmamak gerek. Affa ilkesel bir şekilde bakıyoruz. Evrensel ölçütler içinde kimsenin vicdanını rahatsız etmeyecek, en az mağdur, en yüksek memnuniyet yaratacak şekilde tartışılması toplum tarafından sindirilmesi ve topluma rağmen bir karar verilmemesi gerekmektedir.

Denetimli serbestlik süresinin arttırılabileceği, belli suçlar dışında af düzenlemesinin CHP olarak değerlendirilebileceği parti yönetimimiz tarafından da açıklandı. Ancak 9 aydır tüm paydaşlarla çalıştığını ileri süren iktidardan halen bu konuda gelen bir teklif yoktur.” Dedi.