Gündem

TBMM Başkanı Kahraman'dan AKPM'nin Türkiye Kararına İlişkin Önemli Açıklama

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, AKPM’nin Türkiye’yi siyasi denetime alma kararının, adeta terör örgütlerine kol kanat gerdiğini, bunun, AKPM adına bir utanç vesikası olarak kalacağını belirtti. Konu ile ilgili olarak TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın açıklamaları şöyle oldu;

“BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR”

“AKPM, kendi gündem ve kararlarının terör yanlısı gruplar tarafından esir alınmasına müsaade ederek, varoluş gayesini sorgulanır hale getirmiştir. Bu kararı Avrupa’da artan Türk, yabancı ve İslam düşmanlığından bağımsız değerlendirmek mümkün değildir.

Ülkemiz hakkında dört senedir olağan bir denetim sonrası diyalog raporu dahi yazılmamışken, alelacele adeta darbe girişiminin başarısız olmasına üzüldüklerini ortaya koyan bir şekilde ve yine adeta referandumda çıkan halkın ‘evet’ oyuna tepki verircesine alınan Türkiye’nin siyasi denetime düşürülmesi kararı, AKPM tarihinde kara bir leke olarak daima hatırlanacaktır. 
Bugün gerçekleştirilen görüşmeler göstermiştir ki ülkemizde 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ, Avrupalı siyasetçiler tarafından himaye edilmektedir. Bunun da ötesinde bu karar, FETÖ ve PKK gibi eli kanlı terör örgütlerine güç verir niteliktedir ve kanlı terör örgütlerinin terörist faaliyetlerine destek vermek anlamına gelmektedir.”

Kamupersoneli.net – ANKARA