Gündem

TBMM Başkanvekili Aydın: "Yasama Organının Etkisizleştirilmeye Çalışıldığı" İfadesi

Anayasa değişikliği için gidilen halkoylaması hakkında ifadelerde bulunan Aydın; Türkiye’de istikrarın sürmesi için milletin halk oylamasında “evet” oyu kullanması gerektiğini aktaran Aydın, “Türkiye’de kazanımların kalıcı olması, yatırımların sürmesi için huzur ortamına ihtiyaç var.” şeklinde konuştu.

Yasama organının etkisizleştirilmeye çalışıldığı yönündeki iddiaların gerçek olmadığını ifade eden Aydın, tarihi bir süreçten geçtiklerini söyledi.

Referandum sonucunun evet olması durumunda cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin daha güçlü olacağı belirtildi.

Aydın; “Muhalefet tamamen içi boş, mesnetsiz iddialar ortaya atıyor. Asıl mevcut sistemde Meclis ne kadar var? Anayasaya baktığımızda kuvvetler ayrılığından bahseder. Ama mevcut sistemde kuvvetler ayrılığını görmek mümkün değil. Şu anda Meclis Başkanvekili olarak ifade etmek isterim ki yürütmenin tekelindeki bu sistemde kuvvetler ayrılığı diye bir şey yok.” şeklinde konuşma yaptı.

“Aslında mevcut sistemde meclis ne kadar var diye sormak istiyorum”

10 yıllık milletvekillliğinde bile hükümetten habersiz hiç birşey yapamadığını ifade eden Aydın;

“Asıl bu sistemde Meclis ne kadar özgür, ne kadar iş yapabiliyor? Tamamen hükümet tasarılarını görüşüyoruz. Bir defa bir milletvekilinin teklifi eğer hükümet desteklemezse geçmez ki. Biz bu sistemde cumhurbaşkanını da denetleyemiyoruz, normal denetimi de yapamıyoruz. Bugüne kadar 484 gensoru verilmiş bu Meclise, ancak 4 tanesi başarılı olmuş. O da hükümet destek verdiği için. Bugüne kadar yine hükümetin destek vermediği bir tek kanun geçmemiştir. Anayasa değişikliği ile yasama, yürütme karşısında çok güçlü bir hale gelecek, yürütmenin tekelinden kurtarılacak.Yasama gerçek anlamda işlevini yürütecek.”diyerek açıklamada bulundu.

Kamupersoneli.net