Gündem

TBMM'de Fezlekesi Bulunmayan Tek Lider Ahmet Davutoğlu

Meclis’in gündemine bomba gibi düşen bir teklif AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan geldi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM)’deki MHP, CHP, HDP liderlerinin Fezlekeleri bulunuyor

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu mecliste fezlekesi bulunmayan tek lider. Diğer tüm partilerin çeşitli gerekçelerle mecliste fezlekesi bulunuyor. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli , Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Halkların Demokratik Lideri Selahattin Demirtaş’ın mecliste çeşitli nedenlerden dolayı bir ve daha fazla fezlekeleri bulunuyor. Eğer Meclisten dokunulmazlıkların kaldırılması onay alırsa 550 sandalyesi bulunan ve 4 partinin bulunduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 5’te birinin yargıya intikali mümkün olacak.

Ahmet Davutoğlu : Tüm Dokunulmazlıklar Kalksın! Hodri Meydan

Başbakan ahmet Davutoğlu TBMM’e intikal eden dokunulmazlık fezlekelerine yeni bir öneri sundu. Bazı fezlekeler yerine Anayasa içerisine geçici bir madde eklenerek, tüm dokunulmazlıkların kaldırılmasını talep etti. Çeşitli partilerden konuyla ilişkin açıklamalar geldi. Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi cephesinden onay gelirken HDP ‘den henüz bir fikir gelmedi. Davutoğlu’nun teklifi kısa süre içerisinde meclis gündemine gelecek eğer Başbakan Davutoğlu’nun dokunulmazlıkların kaldırılması teklifi meclis tarafından onaylanırsa meclisteki diğer tüm partilerin liderlerine mahkeme yolu açılmış olacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ‘de en çok dosyası olan parti ise hdp olarak gözüküyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin 267 dosyası bulunuyor. HDP ‘yi CHP takip ediyor toplamda 134 fezlekesi bulunan partiyi de iktidar partisi AK Parti Takip ediyor, en az fezleke ise Milliyetçi Hareket Partisi ‘nde bulunuyor. MHP hakkında mecliste toplamda 14 fezleke bulunuyor.

Kamupersoneli.net