Gündem

TBMM Genel Kurulu Toplandı

TBMM Genel Kurulunda; gündem dışı söz alan MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü nedeniyle yaptığı konuşmada, Erzurum’un kurtarılması sırasında 2 bin 377 kişinin şehit olduğunu anımsatarak, kurtuluşa katkısı olanlardan Nene Hatun’u da saygıyla andığını söyledi.

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, sebze ve meyve ticaretine lojistik destek verilmesi konusundaki konuşmasında, 17 ilin bu destekten yararlanacağının açıklandığını belirterek, bu illerin arasına Tokat’ın alınması gerektiğini kaydetti.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, 3 Mart 1992 ve 7 Mart 1983 maden şehitlerini andığı konuşmasında, yerin yüzlerce metre altında ağır şartlarda çalışırken şehit olan madencilere Allahtan rahmet diledi. 2014’te de Soma ve Ermenek’te maden kazaları meydana geldiğini hatırlatan Çaturoğlu, buradaki şehit madencilerin yakınları için getirilen hakların diğer maden şehitlerinin yakınları için de getirilmesini istediklerini söyledi.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, 4 cezaevinde açlık grevi yapıldığını ifade ederek, cezaevlerindekilerin talepleri konusunda Adalet Bakanlığının adım atması gerektiğini savundu.

– Almanya’ya kınama

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Türkiye Cumhuriyetinin herhangi bir temsilcisinin yurt dışındaki vatandaşlarla bir araya gelmesini engelleyici her tutumu kınadıklarını belirterek, Almanya’daki yöneticileri aklı selim olmaya çağırdı.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, 27 yıl önce öldürülen gazeteci Çetin Emeç’i sevgiyle ve rahmetle andıklarını söyledi. Gök, Almanya’da Türk siyasetçilere getirilen kısıtlamayı CHP olarak kınadıklarını belirterek, ifade özgürlüğüne önem verdiklerini ve referandumda “hayır” diyenlere karşı takınılan tutuma ne kadar karşılarsa “evet” diyenlere karşı takınılan tutumun karşısında olduklarını vurguladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Almanya ile tatsız bir olay yaşandığını anımsatarak, Avrupa’da bir yandan evrensel değerlere atıfta bulunan bir medeniyet iddiasının dile getirildiğini, ancak öte yandan da kendi içine kapanan, ırkçı, yabancı düşmanı ve özellikle İslamofobinin yükseldiği bir Avrupa’nın söz konusu olduğunu söyledi. Bostancı, Türk siyasetçilere Almanya’nın takındığı tutumu kınadığını belirtti.

– 15 Temmuz’un kadın gazilerine alkış

Öte yandan 15 Temmuz’daki darbe girişiminde gazi olan kadınlar ve şehit yakınları, dinleyici locasında Genel Kurul çalışmalarını bir süre izledi.

Milletvekilleri ayağa kalkarak gazi kadınları alkışladı.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, kadın gazilere teşekkür ederek, “Allah sizlerden razı olsun.” dedi.

Aydın ayrıca Adıyaman’ın Samsat ilçesindeki depremde zarar görenlere şifa dileğinde bulunarak, hasarların giderilmesi konusunda da Hükümetin elinden geleni yaptığını belirtti.

Ahmet Aydın ve siyasi partilerin grup başkanvekilleri, Bursa’daki trafik kazasında yaşamını yitiren kadın işçilere rahmet, yaralılara ise acil şifa diledi.

KAMUPERSONELİ.NET – AA