Gündem

TBMM İç Tüzüğü Alt Komisyona Sevk Edildi

TBMM Anayasa Komisyonu’nda görüşülen Meclis İç Tüzüğü’nde değişiklik yapılmasına dair 4 partinin katılımıyla ortak görüşme yapıldı. İç Tüzüğe yönelik teklif 4 partininde onayıyla alt komisyona sevk edildi.

AK Parti Milletvekili Mustafa Şentop’un başkanlığını yaptığı toplantıda Şentop şu hususlara dikkat edilmesini ifade etti;

Parlamentoların kendi çalışma usul ve esaslarını, yaptıkları iç tüzüklerle belirlediğine, yürürlükte olan iç tüzüğün Cumhuriyet Senatosu’nun da bulunduğu çift meclisli dönemde 5 Mart 1973 tarihinde kabul edildiğini ve 1 Eylül 1973’te yürürlüğe girdiğini hatırlattı ve şöyle devam etti:

“Bu iç tüzükte yapılan 14 değişiklikle 156 madde değiştirilmiş. Bazen aynı maddeler birden çok kez değiştirilmiştir. 44 yıldır uygulanmaktadır. Bu süre içinde bir çok iç tüzük değişiklik girişimi de farklı gerekçelerle sonuca ulaşamamıştır. Yapılan değişiklikler, iç tüzüğün sistematiğini de bozmuştur. Mevcut bazı hükümler hiç uygulanamazken, iç tüzükte dayanağı olmayan bazı uygulamalarda teamüller oluşturmuştur.”

Komisyonda, Ak Parti’den Abdurrahman Öz, Cengiz Aydoğdu, Murat Alparslan, Zekeriya Birkan, Yusuf Başar, CHP’den Murat Emir ve Muharrem Erkek, HDP’den Mithat Sancar, MHP’den Mehmet Parsak yer alacak. Komisyon, çalışmalarını bugün tamamlayacak. Yarın saat 14.30’da toplanacak olan komisyon alt komisyon raporu hakkında karar alacak.

Milletvekilleri arasında espirili bir dille kravat takmama konusu parti yöneticilerine aktarılğı görüldü. Bu söylemler şu şekilde: 

“Zaten iç tüzüğü değiştiriyoruz, kravatı da kaldıralım. En azından bu sıcaklarda takmayalım” şeklinde yapılan konuşmalar toplantı salonunda tatlı bir hava yarattı.

Komisyon toplantısı başlarken tatlı ikramı yapıldı ve ”tatlı yiyelim tatlı konuşalım” ifadeleri yer aldı. Salonda tartışma beklenirken aksine salonda güzel bir hava vardı. 4 parti yetkilisi tarafından ortak alınan karar çerçevesinde toplantı devam etti.

Kamupersoneli.net – ANKARA