Gündem

TBMM'nin 15 Temmuz Darbe Girişimi Raporu Açıklandı !

Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek 15 Temmuz darbe girişimi taslak raporunu açıkladı. Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek’in açıklamalarını kamupersoneli.net olarak aşağıda ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek’in açıklamaları şöyle oldu;

“DARBE İÇİN HAZIRLIK YAPMIŞ”

“Darbe girişiminden önceki genel durum, olaylar, bastırma olayında rol alan kişiler, kurumlar ve aktörler anlatılmıştır. Raporun sonuna koyduğumuz bazı kavramlar, FETÖ’ye mensup kişilerin kullandığı kavramlar. Bunu da terminoloji olarak belirttik. FETÖ yarım asırdır darbe için hazırlık yapmış.”

YAPILAN BEYANLAR

“Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni bombalarla hedef alan Müslim Macit’in beyanı var. “Bizim, yani hizmet hareketinin darbe yaptığımızı biliyordum, bilerek ateş yaptım” diyor. Külliyenin bombalanması eylemini gerçekleştiren fail, sanık, FETÖ mensubu olduğunu ikrar ile, yani suç kastının kendisinde varlığını ilan eden beyanla ‘biliyordum’ şeklinde beyanı var.”

RAPOR NEDEN GECİKTİ?

“Gecikme eleştirisi, ilave sürede alınmadı şeklinde bunu soranlar penceresinde haklılık payı olan eleştiriler oldu. Gizlilik duvarının arkasına saklanan bu hain yapıyı araştırmak takdir edersiniz ki pek çok zorluğu da beraberinde getirmektedir. Çok miktarda belge geldi ama bunları komisyon toplantılarında sadece biz, şu kurumdan şu rapor tarafından geldi şeklinde bildirerek ama o raporlar çok kapsamlı raporlar. Hassasiyetle inceleyip neleri alabiliriz dedik, bu zamanımızı aldı arkadaşlar. Yurtta Sulh Konseyi olarak anılan 221 kişilik dava devam ediyor. 38 sanık konsey olarak belirlenen isimler. Biz çalışmalarımızı tamamladığımızda işin yargı bağlamında bilgiler bize soruşturmanın gizliliği gereği pek çoğu gelmiyordu. Bu süreç de bizim çalışmalarımızı bir anlamda sürekli güncelleme yapmamızı gerektirdi.” Bu süreçte siyasi çalışmalarımızla doğrudan ilgilenmek durumunda olduğumuzdan yaklaşık 3.5 ay çalışmalara yoğunluk veremememize neden oldu. Raporun 4 ay 15 gün gibi bir sürede tamamlanmış olduğunu da ifade etmeliyim.”

“SUÇ İSTİSNASI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”

15 Temmuz hadisesiniz arkasında FETÖ’nün bulunduğu kesin olarak ortaya konuşmuştur. Hiç kimse hakkında komisyonumuzca suç istisnası söz konusu değildir. Bu bir iddianame değildir, bu bir araştırma komisyonu raporudur. FETÖ’nün hain darbe girişimi ile ilgili özet birkaç şey söylemek istiyorum; Darbe girişiminin arkasında FETÖ’nün olduğunu somut delillerle söylemeye çalıştık ama bugün tereddüte imkan vermeyecek şekilde bilgi, belge ve dokümana ulaşmış bulunuyoruz. İletişim kayıtları, özel iletişim programları, devam eden yargılamalarda yeni yeni ortaya çıkan beyanlar, tutuklu yargılanan sanıkların Pensilvanya’dan yeni yeni verilen talimatlar, örgüt mensuplarına moral veren nitelikteki örgütün sözde lideri Fetullah Gülen’in açıklamaları.

“CIA ÜYESİ İLE İRTİBATI GÖRÜLMÜŞ”

“Gülen’in eski CIA üyesi Graham Fuller ile yakın irtibatı görülmüştür. Vaiz olarak tayin edilmesi dikkate şayandır. Vaizliğe müracaatından 1 ay sonra diplomasını almıştır.10 Temmuz 1959 tarihinde göreve başlamış, kendisini bir gizli el himaye etmiş, 1966’da asalete tasdik olmuştur. Normal bir memurun 1 yıl adaylığı olur. 7 yıl aday memur olarak çalıştığı gözüküyor.” 

“PARALEL DEVLET OLDUĞU KAYITLARA GİRMİŞTİR”

“Zaman içinde paralel devlet yapılanmasından, silahlı terör örgütüne dönüşüm var. 21 Ekim 2015 tarihli MGK toplantısında paralel devletin terör örgütleri ile işbirliği içinde olduğu kayıtlara girmiştir. 26 Mayıs 2016 tarihine kadar, darbeden 2 ay önce, bütün MGK’da ‘paralel devlet’ kullanılmış ve mücadele talebi verilmiştir. Örgütün dış istihbarat servislerle ilişkisi kesin olarak kanıtlanmıştır. FETÖ’nün sözde lideri Gülen’in Amerika’dan ikamet alabilmesi için referans olan şahıslar arasında Graham Fuller’in bulunduğu öne sürülmesi, Fuller’in kitabında Gülen’e teşekkür etmesi örneklerden biridir. FETÖ’nün lider kadrosunda yer alan Mustafa Özcan’ın Gülen’in MİT’in ABD’de örgüte karşı araştırmalarına karşı FETÖ’yü uyarması.” 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum