Gündem

TDV'den Demokrasi Şehidi Aileleri ve Gazilerin Çocuklarına Burs ve Yurt Desteği

  Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV) Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının 15 Temmuz’daki darbe girişimine karşı milli mücadele ruhuyla canlarını ortaya koyan şehit ve gazilerin çocuklarına yurt ve burs desteği verilecek. 

TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun yaptığı yazılı açıklamada, şehit ve gazilere gösterilecek vefanın, bir vazife olarak yakınlarına sahip çıkmak olduğunu ifade etti. 

Yardımların kaybedilenleri geri getirmeyeceğini ancak geride bıraktıkları emanetlerine sahip çıkmanın en temel görevleri olduğunu kaydeden Tutku, şunları kaydetti:

“Bu bağlamda Türkiye Diyanet Vakfı olarak öncelikle şehit ve gazilerimizin çocuklarının yurtlarımızda ücretsiz yararlanabilmeleri için bir çalışma başlattık. Eğitim öğretim hayatı boyunca kendileri Türkiye’nin farklı noktalarında bulunan TDV yurtlarımızda kalmayı talep ederlerse bu kardeşlerimiz yurtlarımızdan ücretsiz yararlanabilecekler. Bunun yanında burs programlarımıza müracaat etmeleri halinde öncelikli olarak onlar dikkate alınacak ve öncelik tanıyacağız.

15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin önünde koordineli bir şekilde arkadaşlarımızla irtibat halinde çalışmalarımızı başlattık. Bazı arkadaşlarımız Vakıf Genel Merkezi’ne gelerek, halkımıza mesaj göndererek bu konuda duyarlı olmaları, tepkisiz kalmamaları ve sokağa çıkmaları için teşvik edici SMS gönderdi. O günden bu yana sahadayız, vatandaşlarımıza destek olmaya çalışıyoruz.”

– Kampanyaya destek

Tutkun, Türkiye Diyanet Vakfı olarak milli irade nöbetine katılan vatandaşların moral ve motivasyonunu yüksek tutmak ve yanlarında olduklarını göstermek amacıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde bir çadır kurduklarını da anımsattı. 

Başbakanlık tarafından 15 Temmuz’da şehit olanların yakınları ve gaziler için başlatılan yardım kampanyasına Türkiye Diyanet Vakfı olarak destek verdiklerini belirten Tutkun, “Bizlerle irtibata geçip yardım yapmak isteyen hayırseverlerimizi de bu kampanyaya yönlendiriyoruz. Vatandaşlarımız bize sormadan bu konuyla ilgili vakfımıza bağış yapmışsa bizler bu bağışları bir arada toplayıp var olan kampanyaya aktarıyoruz.” ifadelerini kullandı.

AA
Kamupersoneli.net