Gündem

Tedbirlere uymadı, baba evine gizlice gitti! İldeki vaka sayısını arttırdı!

Gizlice baba evine giden kadın, 9 kişiye koronavirüs bulaştırdı. Konuyla ilgili açıklama Erzurum Valisi Oktay Memiş’ten geldi. Memiş, yapmış olduğu açıklamasında, maskesiz çıkma kısıtlamasının daha da sert bir şekilde uygulanacağın ifade ederek, “Bu kararı çok sert bir şekilde uygulayacağız” açıklamasında bulundu.

FARKLI BİR UYGULAMA YAPIYORUZ

Vali Memiş, düzenlemiş olduğu Pandemi Kurulu Toplantısı sonrasında basın toplantısı yaptı. Yapılan toplantıda salgına ilişkin başarılı çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Memiş, diğer illerden farklı bir uygulama yaptıklarını, ilçelerden geçişler için bile seyahat izin belgesi alınması gerektiğini ifade etti. Vali, yapmış olduğu açıklamasında, “Biz ilçelerden gelişleri bile seyahat izin belgesine bağladık. Tepki gördü ama uygulama ile özellikle il merkezinde salgını önledik. Erzurum’da günde en az 200-300 test yapıyoruz, vaka sayısı 1 ya da 2, veya hiç çıkmıyor” ifadesini kullandı.

Tedbirlere uymadı, baba evine gizlice gitti! İldeki vaka sayısını arttırdı!

54’TEN 63’E YÜKSELDİ

Kent içerisinde vaka sayısının dünden bugüne artış gösterdiğini ifade eden vali, açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“Dün itibariyle toplam vaka sayımız 54’tü. Ancak Horasan ilçemize bağlı Kırkgözeler Mahallesi’nden komşu köy olan Kars’a gelin gitmiş bir hemşehrimiz, köyünde Covid-19 vakası var diye, kimseye haber vermeden baba evine geliyor. Bunun üzerine bugün 9 yeni pozitif vaka çıktı. Kendisinde de vaka belirtileri var. O köyü karantina altına aldık”

DAHA SERT UYGULAMA YAPACAĞIZ

Sokağa maskesiz çıkılma uygulamasını uygulayan illerden biri de Erzurum. Vali Memiş, yasağın daha sert bir şekilde uygulanacağını ifade ederek, “Kamuoyunda burada sanki bir yasak yokmuş gibi algılanıyor. Biz 16 Nisan’da maskesiz sokağa çıkmayı yasakladık. Ancak maske teminindeki zorluklar sebebiyle çok fazla baskı yapmadık. Ama şu anda maskede hiçbir sorun yok, herkes maskeye ulaşabiliyor. Bu saatten itibaren sizler vasıtasıyla duyuruyorum; 20 ilçe, 2 bin köy ve il merkezinde maskesiz sokağa çıkmak yasak kardeşler. Bu kararı çok sert bir şekilde uygulayacağız. Hiçbir şekilde, hiç bir vatandaşımızın maskesiz sokağa çıkmasına müsaade etmeyeceğiz” açıklamasını yaptı.