Gündem

Tek Tip Askerliğin Taslağı Belli Oldu!

Milli Savunma Bakanlığının üzerinde çalıştığı “tek tip” askerlik taslağına göre hersin 9 ay askerlik yapacağı ifade edildi.

Ayrıca 3 ay temel askerlik ve 6 aylık bedelli olarak yapılacağı ifade edilen askerlik için çalışmaların başladığı bildirildi.

Konu hakkında Türkiye gazetesinde yer alan özel habere göre, Milli Savunma Bakanlığı herkesin 9 ay tek tip askerlik yapacağı bir taslak üzerinde çalışılacak.

Söz konusu bu taslağa göre 6 aylık askerliğin bedelli yapılması durumunda bedelin ne kadar olacağı her yıl yeniden belirlenebilecek.

Ayrıca doktor, öğretmen, hakim ve sporcu gibi meslek sahiplerine, hangi dönemde askerlik yapacakları konusunda tercih hakkı getirileceği ifade ediliyor.

Diğer yandan nitelikli mesleklere sahip olanlar, askerlik yaparken cephede değil, kendi meslek gruplarına uygun görevlerde süreyi tamamlayabilecek.

Hangi meslek grubunun hangi şartlarda ve dönemlerde askerlik yapacağı konusunda, Milli Eğitim, Sağlık ve Adalet gibi bakanlıklardan alınan görüşler düzenlemeye rehber olabilecek.

Bakan Akar ise konu hakkında;

“Önümüzdeki günlerde bu tamamlanacak ve bundan sonra ülkemizin, kamuoyunun gündeminden mümkünse bu bedellidir, dövizlidir, 6 ay mıdır, 7 ay mıdır, asteğmendir, üsteğmendir lafını çıkarıp bunu bir zemine oturtma gayretimiz sürüyor” dedi.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Çok iyi oldu bu yakın zamanda inşAllah profesyonel askerliğe geçiş olur da daha güzel olur

  2. 4 yıllık fakülte mezunları 6 ay yapıyordu artık 9 ay mı yapmak zorunda?