Gündem

Tekin Acar kozmetik zinciri iflas etti!

Türkiye’nin en büyük kozmetik mağazalarından olan Tekin Acar iflas etti. 50’yi aşkın mağazası bulunan Tekin Acar’ın iflas kararı İstanbul 1. İflas Dairesi tarafından duyuruldu.

Türkiye’nin büyük kozmetik perakendecilerinden Tekin Acar iflasını duyurdu. 2017 yılında Türkiye genelinde 80 mağaza sayısına ulaşmıştı. Tekin Acar’ın mağazalarının 19’u 2017’de Fransız Sephora’ya satılmıştı. İstanbul 1.İflas Dairesi’nin 2019/28 sayılı kararına göre firmanın iflası netleşti.

1979 YILINDA KURULMUŞTU
1979 yılında Ankara’da kurulan Tekin Acar markası, zaman içinde büyüyerek kozmetik sektörün önde gelen isimlerinden oldu. Tekin Acar, 2017 yılının başında “Perakende Güneşi Ödülleri 2016 Sahipleri Buluşuyor” konulu toplantıda işlerinin çok kötü gittiğini açık bir şekilde anlatmıştı.

CİRO KAYBI YAŞANDI
Sektörün kötü bir dönemden geçtiğini belirten Acar, kurdaki sert yükseliş, gerileyen alım gücü, yeni yasal düzenlemeler, AVM’lerdeki kira seviyesi ve azalan turist sayısının etkisi ile yüzde 50’ye yakın ciro kaybı yaşadıklarını anlatmıştı.

Tekin Acar durumun vahametini şu sözler ile belirtmişti: “İlk defa kiramı, aidatımı, maaşları ödemede zorlanıyorum. Başka işten kazandığım ne kadar varlığım varsa hepsini satıp bu işe koydum, sermaye artışı yaptım ama yetmiyor. Ben de George Soros değilim, benim için de buraya kadar” diye konuşmuştu.