Gündem

Tekirdağ Çorlu'da Tren Kazası! Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var

Tekirdağ’ın Muratlı ile Çorlu ilçeleri arasındaki Sarılar Mahallesi yakınlarında meydana gelen kazada alınan ilk bilgilere göre 6 vagon devrildi. Karadan çok zor ulaşılan bölgeye çok sayıda sağlık ekibi gönderildiği öğrenildi. Bölgeye ulaşan sağlık ekiplerinin yaralılara ilk müdahaleyi yaptıkları öğrenilirken meydana gelen kazada 10 vatandaşın hayatın kaybettiği ve 73 vatandaşın ise yaralı olduğu bilgisi geldi. 

Çorlu ile Muratlı arasında yaşanan kazanın ise halen nedenine ilişkin açıklama ise Başbakanlık’tan geldi. Devrilen vagonlarda bulunan yaralı yolculara ilk müdahaleler yapılmaya başlandı. Ayrıca bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibinin gönderildiği öğrenildi. 

TEKİRDAĞ VALİSİNDAN İLK AÇIKLAMA

Tekirdağ’da meydana gelen tren kazasına ilişkin ilk resmi açıklama ise Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan’dan geldi. Kazanın detaylarına dair bilgiler veren Mehmet Ceylan “Arazi çamurlu, bölgeye araçlar giremiyor. Bölgeye paletli araçlar sevk ediyoruz. 6 yolcu vagonun devrildiği bilgisi var.” ifadelerini kullandı. 

Çorlu Belediyesi de yapmış olduğu açıklamasında kan ihtiyacı vurgusunda bulundu ve “Sarılar Mahallemizde meydana gelen tren kazasında yaralanan vatandaşlarımız için her gruptan acil kana ihtiyaç vardır. Vatandaşlarımızın başta Çorlu Devlet Hastanesi olmak üzere Çorlu’daki tüm hastanelere kan vermek üzere başvurmaları önemle rica olunur.” denildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaza haberinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ve de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ı telefonla aradı. Kaza hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elim hadisede hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar dilediği belirtildi.

BAŞBAKANLIKTAN KAZANIN NEDENİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Başbakanık söz konusu tren kazasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Başbakanlık tarafından yayımlanan açıklamada aşağıda yer alan ifadeler kullanıldı. 

“Edirne-Halkalı seferini yapan banliyö treninin Muratlı-Balabanlı bölgesine geldiğinde dray olması (trenin raydan çıkması) sonucu kaza meydana gelmiştir. Yaralılar ve hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Yaralılarımıza acil şifalar, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına ise baş sağlığı diliyorum. Sayın Başbakanımız, kazanın ardından bölgeye giden Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ile telefonla görüşerek olay hakkında bilgi aldı. Gelişmeler an be an takip edilmektedir”

Ayrıntılar Geldikçe haberimiz güncellenecektir.

Kamupersoneli.net – ANKARA