Gündem

Tekirdağ Çorlu Tren Kazasında Ölenlerin İsimleri Belli Oldu Mu?

Tekirdağ Çorlu’da aşırı yağışlardan dolayı meydana gelen toprak kayması nedeniyle rayların altları boşaldı. Raylarda meydana gelen bu bozulmalar nedeniyle seyir halinde olan trenden 6 vagon devrildi. Yaşana n bu kazada ise çok sayıda vatandaş hayatını kaybetti. Çorlu’da yaşanan kazada ayrıca ilk belirlemelere göre 73 vatandaş yaralandı. 

Peki Çorlu tren kazasında hayatını kaybeden vatandaşların isimleri belli oldu mu? İşte konuya dair gelişmeler

TEKİRDAĞ ÇORLU TREN KAZASINDA ÖLENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU MU?

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi Sarılar köyü yakınlarındaki tren kazasında ilk belirlemelere göre, 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 73 kişinin de yaralandığını bildirdi. Yaralı vatandaşları kurtarma çalışmalarına ilişkin yapılan açıklamalarda ise yaralıların İstanbul ve Tekirdağ’daki hastanelere sevkinin havadan ve karadan sürdüğü bildirildi. Hayatını kaybeden vatandaşların isimlerine dair ise herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan meydana gelen tren kazasının ardından yapmış olduğu açıklamasında ise “Çok sayıda yaralı var, arazi çamurlu, bölgeye araçlar giremiyor, paletli araçlar sevk ediyoruz. Yaralılarımızın büyük kısmını bölgeden tahliye ettik, ölüler var, şu an bir rakam veremiyorum.” ifadelerini kullanmıştı. 

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI TREN KAZASI HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

Tekirdağ Çorlu’da meydana gelen tren kazasına ilişkin Ulaştırma Bakanlığı da bir basın açıklaması yayımladı. Bakanlık tarafından yayımlanan basın açıklamasında kazanın nedenine dair bilgiler verildi. Tekirdağ Çorlu’da meydana gelen tren kazasına ilişkin Ulaştırma Bakanlığı’nın açıklamasında, “Aşırı yağışlar nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalması dolayısıyla meydana geldiği tespit edildi.” ifadeleri kullanıldı. 

Kamupersoneli.net – ANKARA