Gündem

Tekirdağ'da "Hasat Bayramı" Düzenlendi

  Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından kentteki buğday hasadını kutlamak için “1. Hasat Bayramı” etkinliği düzenlendi.


Merkeze bağlı İnecik Mahallesi’nde düzenlenen hasat bayramında konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, bir ay kadar önce bir toplantıda buğday hasadının kutlanması kararı aldıklarını belirterek tarım ile ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte bu etkinliğin yapıldığını belirtti.

Bundan sonraki hasat bayramlarını farklı farklı ilçelerde yaparak bu etkinliği gelenekselleştirmek istediklerini vurgulayan Albayrak, “Bu yıl ve gelecek yıllarda çiftçilerimize bereketli hasatlar diler hepsinin 1. Hasat Bayramı’nı kutlarım.” dedi.

Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı da çiftçilerin hasadın başlamasıyla verimlerin fazla olmasına sevindiğini ancak Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından buğday fiyatlarının açıklanmamasını büyük bir sıkıntı olarak gördüğünü belirtti.

Üreticilerden gelen haklı tepkiler doğrultusunda TMO’nun bir an evvel buğday alım fiyatını açıklamasının üreticiler açısından iyi olacağına inandığını, verimler güzelken fiyat ile de üreticinin yüzünün gülmesini temenni ettiğini aktaran Saygı, çiftçilerin ekonomik zorluklarda üretime devam ettiklerini belirterek, 2016 yılının için iyi bir yıl olmasını diledi.

Konuşmaların ardından çekiliş yapılarak çiftçilere çeşitli hediyeler verildi.

Etkinliğe, Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Tekirdağ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sarı ile çok sayıda çiftçi katıldı.

AA | Kamupersoneli.net