Gündem

TV yayınları ücretli mi olacak? Televizyon İzlemek İçin Ayrı Ücret Mi Verilecek

TV programı, televizyon izlemek için artık vatandaş ücret mi ödemek zorunda kalacak? Türkiye’deki geleneksel medyanın dijital dönüşüm gerçekleştiremediğini ve kısır döngüye girdiğini yazan Demirören Medya Holding İcra Kurulu Başkanı’ndan yeni bir açıklama geldi.

Sosyal YouTube, Google, Amazon, Twitter, Instagram, Facebook gibi kuruluşları örnek gösterdi, “Bizler ise hâlâ pahalı içerik üretip ücretsiz erişime açarak sektörü her geçen gün aşağıya çekiyoruz” dedi.

Demirören Medya Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal, Milliyet’teki ‘Ve kördüğümlerin çözülmesi…’ başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizdeki geleneksel medya dijital dönüşümünü gerçekleştiremedi.

Ve bu yüzden, içinde bulunduğu kısır döngüden kendini kurtaramadı. (…) Medya yönetimi kazandığı paraları sektöre yatırmadı.

Sektörü geliştirmedi. Müzikten kazandığı parayla otobüs şirketleri, otel, tekstil, lokanta açan sanatçılarımızın düştüğü durumdan farkımız yok.

Mobil şirketleri dahi geleneksel medyanın önüne geçti. Bu durumun hukuki altyapısı hazırlanmalı ve iş çerçevesi sınırlandırılmalı.

Youtube, Google, Amazon, Twitter, Instagram, Facebook gibi kuruluşlar geleceğin en güçlü medya kuruluşları olmaya doğru büyük hazırlık yapıyor.

Bu konuda önemli medya kuruluşlarını satın alıyorlar. Bizler ise hâlâ pahalı içerik üretip ücretsiz erişime açarak sektörü her geçen gün aşağıya çekiyoruz.

Küçük bir ekonomik krizde ise ilk akla gelen personel giderlerini kısmak oluyor. Günde 15 lira verip sigara alan, 5 liraya bir bardak çay içen okuyucu 1 lira verip gazete okumuyorsa ortada büyük bir sorun var demektir.

Diyoruz ki medyanın tüm aktörleri artık bir araya gelmeli ve sorunlarını konuşup ortak çözümler üretmeli.

Maliyetlerini aşağıya çeken ortak platformlar kurmalı. Almanya modeli gibi televizyonları izlemenin bir ücreti olmalı.

Televizyon üretimi yapan şirketler kutu satarak toptan yayıncılık yapan platformlarla, mobil şirketleriyle; yapımcı firmalar reklam ve piar ajanslarıyla bir araya gelip ortak çözümler üretilmeli….

Bir Yorum

  1. Saçma bu seferde insanları internet üzerinden kacak yayın izlemeye itecekler git almanyada yaşa tv ye ücret vermeye meraklıysan tabi

  2. Pahalı içerik mi üretiliyor ..Sabah programları Pembe diziler,spor yorumları sanki kutuplarda belgesel çekiyorlar halkın beynini dandik programlarla uyuttuğu yetmiyor bide para istiyor ..aslında ülkeye yararlı olabilir ..belki şu dandik programları izlemekten vazgeçer halkımız

  3. Yine saçmaladın Demir ören holding git bir Avrupa'yı gör adamlar program yapıyor sizin gibi dandik program yapıp Karun olmuyor.

  4. Yuhhh…bunun adı resmen hırsızlık…lannn… gözünüz doymadı .. Allah gözünüzü toprakla doyursun…..sanki muhteşem programlar yapıyorsunuz…..

  5. Lutfen işin kolayina kacmayin.1 lira verip bir gazete almayanlara.okumayi neden sevdiremekin muhasebesini yapmak ve çare üretmek varken,yayinlardan para alma teklifi kolaydan para kazanma açgözlüğünden başka birşey değildir.

  6. Ben zaten tv izlemiyorum arada bi bakıyorum paralı olursa hiç izlemem youtube ve google yetiyor zaten.

  7. Fakirin bi eğlencesi bu onuda paralı yapın artık siz evlerinize ev , arabalarınıza araba katın diye. Vay cepleri dolu gönülleri boş insanlar

  8. inşAllah öyle birsey olmaz yoksa elektrik faturası yarıya düşer ki bu onların işine gelmez