Gündem

TEM Otoyolunda Bayram Yoğunluğu Yaşanıyor

Ramazan Bayramı tatiline çıkan vatandaşlar bu hafta sonundan itibaren yollara çıktılar. Bu bağlamda otoyollarda ciddi yoğunluk yaşanıyor. 

 Ramazan Bayramı tatili için araçlarıyla yola çıkan vatandaşların, TEM çıkışındaki Karadeniz bağlantı yolunda neden olduğu yoğunluk havadan çekilen görüntülere de yansıdı.

Bayramı memleketleri ile farklı şehirlerde geçirmek için tatile çıkanlar, TEM Otoyolu Ankara istikametinde ulaşımın zaman zaman aksamasına yol açtı.

TEM Otoyolu Gerede gişelerinden itibaren kilometrelerce uzunluğunda araç kuyruğu oluştu.

Otoyol çıkışındaki Gerede Karadeniz bağlantı yolunda yaşanan araç yoğunluğu, AA ekibi tarafından insansız hava aracı “drone” ile görüntülendi.

Düzce Kavşağı ile Bolu Dağı Tüneli arasında da bayram trafiğinin artarak devam ettiği görüldü.

Ankara istikameti 1, 2 ve 3’üncü viyadükler ile Bolu Dağı Tüneli arasında polis ve karayollarına bağlı ekipler, sürücülere aşırı hız, yakın takip, emniyet kemeri konusunda uyarılarda bulundu. 

Karayolları ve trafik ekipleri, güzergahların ulaşıma kapanmaması için bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

– Sürücüler yoğunluktan dertli

İstanbul’dan Tokat’ın Niksar ilçesine giden Fatih Öztürk geceden itibaren yolda olduklarını belirterek “Yaklaşık 12 saattir yoldayız. Yola çıkan herkes aynı durumda. İnşallah herkes kazasız, belasız gideceği yere ulaşır ve sevdikleriyle birlikte güzel bir bayram geçirir.” dedi.

Saat 23.00’te İstanbul Gaziosmanpaşa’dan yola çıktığını anlatan Adnan Altun da otoyolda sürekli trafikle karşılaştıklarını dile getirdi.

Şenol Şahin de trafik nedeniyle zorluklar yaşadıklarını vurgulayarak, “Samsun’un Çarşamba ilçesine gitmek için İstanbul’dan yola çıktık. Yaklaşık 9 saattir yoldayız. Gidebilirsek Samsun’a gideceğiz. Yol boyunca Bolu Dağı Tüneli, Gerede Karabük bağlantı yolu ve İzmit yolunda yoğunlukla karşılaştık.” ifadesini kullandı.

Kamupersoneli.net / AA