Gündem

Temiz Kağıdı Alan İşe İade Edilecek

FETÖ operasyonları kapsamında bugüne kadar 97 bin kişi kamudan ihraç edilirken, gözler “temiz kâğıdı” için tek merci olacak OHAL Komisyonu’na çevrildi.

Başbakan Binali Yıldırım OHAL Komisyonunun çalışmalarının hızlandırılması için talimat verdi. Sabah Gazetesi’nin haberine göre; Komisyona 7 üye ataması bu hafta içinde yapılacak.

Komisyon 2 yıl süreyle görev yapacak. Bakanlar Kurulu’nun gerekli görmesi halinde süre birer yıl uzatılabilecek.

İhraç edilen kamu personelinin talepleri 16 Nisan’dan önce alınmaya başlanacak. Komisyondan ‘temiz kağıdı’ alanlar işlerine iade edilecekler.

* Komisyona başvurular valilikler aracılığıyla yapılacak. Atama sırasında ikamet edilen iller dikkate alınacak.

* Komisyon, başvuruları almaya başladığında, daha önceki KHK’larla ihraç edilenler, başvuruların alınmaya başladığı tarihten itibaren 60 gün içinde başvuru yapacak. Komisyon başvuru almaya başladıktan sonra yeni KHK yayımlanırsa, 60 gün içinde komisyona başvuru yapılması gerekiyor.

* Bir idari işleme itirazda bulunulması halinde, 60 günlük dava açma süresi kesilmeyecek. Ancak OHAL Komisyonu’na başvuru yapmak, dava açma süresini engellemeyecek. Sayıştay mensupları dâhil yargı personeli 23 Ocak 2017’den itibaren, 60 gün içinde Danıştay’a dava açabilecek. Başvurusu reddedilenler HSYK’nın belirlediği İdare Mahkemesi’ne dava açabilecek.

* İade başvurusu kabul edilen kamu görevlileri, Devlet Personel Başkanlığı’na bildirilecek. Başkanlık da bu kişileri, daha önce istihdam edildikleri kurumlar dışındaki kamu kurumlarına, eski statülerine ve unvanlarına uygun kadroda atayacak. Atamada ikâmet edilen il dikkate alınacak.

Kamupersoneli.net