Gündem

Teravih Namazı Nasıl Kılınır? Teravih Namazının Kılınışı. Teravih Kılana Müjdelenenler

 İslam Âleminin sabırsızlıkla beklediği Ramazan Ayı geldi. Son yıllarda yaz aylarına denk gelen Ramazan Ayı bu senede 6 Haziran’da başladı. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Ramazan ayında idrak edilecek olan teravih namazının da kılınışı hakkında araştırmalar yapılmaya başlandı.


Teravih Namazı Ramazan Ayı içerisinde yatsı namazı ile Vitr namazı arasında eda edilir. Teravi Namazı 20 Rekat olarak kılınır. Ramazan Ayı başlamadan önceki akşam yatsı namazında başlayan teravih namazı ramazanın son gününden önce ki yatsı namazı ile son bulur.

Teravih Namazının Kılınışı


İmam şu şekilde niyet eder “Niyet ettim teravih namazını kıldırmaya”. Cemaat ise ” Niyet ettim Allah Rızası için Teravih namazını kılmaya, uydum hazır olan imama” Diyerek tekbir çeker ve namaza başlar.

Birinci rekatta imam içinden “sübhaneke”‘yi okur ardından sesli olarak Fatiha ile Zammı Sureyi okur. Rüku ve secde yapıldıktan sonra ikinci rekata durulur. İkinci rekatta imam sesli olarak Fatiha ve zammı sure okur ve tekrar rüku ve secdeye gidilir. Secdeden sonra ilk oturuşa geçilir. İlk oturuşta “Tahiyat, Salli ve Barik okunur ve üçüncü Rekat için ayağa kalkılır. Üçüncü Rekatın başında hem imam hem cemaat içinden sübhaneke’yi okur ve sonrasında İmam sesli olarak Fatiha ile Zammı Sureyi okur. Ardından tekrar rüku ve secde yapılır ve dördüncü rekata kalkılır. Dördüncü rekatta imam sesli olarak Fatiha ve Zammı sureyi okur. Rüku ve secdeden sonra son oturuşa geçilir. Tahiyyat, Salli Barik ve Rabbena dualarından sonra selam verilir ve 20 rekat bu şekilde tamamlanır.

Teravih Namazının Fazileti

Teravih namazının fazileti ve kılanlar hakkında verilen müjdeler şunlardır:

# Teravih Namazı günahların affına vesiledir.

# Teravih Namazı kılana cennette yakuttan saray inşa edilir.

# Allah (cc) Ramazan orucunu farz kıldı. Ben de gece ibadetini (teravih namazını) sünnet kıldım. Kim, faziletine inanarak ve alacağı mükâfatı Allah’dan umarak orucunu tutup, gece ibadetini yaparsa, anasından doğduğu gün gibi günahlarından kurtulur.

Teravih Namazının her gününde ayrı bir fazilet vardır. Kılanın günahlarının af olacağı eğer müminlerse anne ve babalarının da günahlarının af olacağı, işlenen amellerin kabul olacağı, Davud(A.s.) ile ibadet etmiş kadar sevap alacağı, sırat köprüsünü yıldırım gibi geçeceği gibi faziletlerde Teravih namazını kılanlara müjdelenen faziletler arasındadır.

Bizde Kamupersoneli.net ailesi olarak Ramazan ayınızın tüm İslam alemine mutluluk, huzur ve barış getirmesini temenni ediyoruz.


Kamupersoneli.net  | Ankara