Gündem

Terör Bölgelerindeki Arsalara Polis Güvenlik Noktası Kurulması Amacıyla Acele Kamulaştırma Kararı Alındı

Bölücü terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlar devam ederken bir yandan da gelecek için güvenlik önlemleri alınmaya devam ediyor. Diyarbakır Bağlar ( Merkez) , Diyarbakır Kayapınar, Hakkari Yüksekova, Mardin ve Şırnak’ta bazı arsalar kamulaştırıldı.

Diyarbakır Bağlar ilçesi’nin merkezinde bulunan istasyonbağları mahallesi, Kayapınar mahallesi, Hakkari Çukurca ‘nun Emir Şaban Mahallesi, Hakkari Yüksekova’nın Eskikışla Mahallesi, Mardin Kızıltepe’nin Sandiklı Mahallesi ve Koçhisar mahallesi, Şırnak Cizre’de Yafes mahallesi, Nur mahallesi ve Cudi mahallesi, Şırnak İdil’in Atakent Mahallesi’nde bulunan bazı taşınmazların yerleri emniyet genel müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılma kararı alındı.


Söz konusu arsaların kamulaştırılmasıyla ilgili karar 11 Nisan 2016 tarihli Türkiye Cumhuriyeti Resmi Gazetesi’nde yayımlandı. Bölgede bölücü terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlar devam ediyor.

600’e Yakın Bölücü Terörist Etkisiz Hale Getirildi


Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü operasyonlar sonucu bir çok bölge terörist unsurlardan temizlendi . Operasyonlar esnasında terör örgütüne mensup bir çok teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu haberleri geliyor. Gün içerisinde siz değerli ziyaretçilerimiz için Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ünün operasyonları hakkında her türlü gelişmeleri takip etmeye devam ediyoruz. Bölücü terör örgütüne devam eden operasyonlarda 600’e yakın bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Operasyonlar sırasında bir çok el yapımı patlayıcı madde malzemesi, yaşam malzemeleri ( Yiyecek, içecek, yakacak) , silah ve söz konusu silahlara ait mühimmat ele geçirildi.

Kamu haberlerinden ve diğer tüm gelişmelerden haberdar olabilmek için kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirmenizi tavsiye ederiz.

Kamupersoneli.net | Ankara