Gündem

Terör Mağduru Öğrencilerin Devamsızlıkları Silinecek ( Destekleme Kursları Açılacak )

Milli eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni tasarıda Terör operasyonları nedeniyle devamsızlıkları bulunan öğrencilerin devamsızlıkları silinecek.

Devamsızlıkları Silinecek

Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yaşanan ve devam eden terör operasyonları sebebiyle okullarına gidemeyen öğrenciler için yeni bir düzenleme yapıldı. Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından imzalanıp ve illere iletilen genelgeye göre Diyarbakır´ın Sur ilçesi, Mardin´in Dargeçit, Derik, Nusaybin ilçeleri, Şırnak merkez, Cizre, İdil, Silopi ilçeleri ve Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde okullarına gidemeyen öğrencilerin devamsızlıkları ´yok´ sayılacak.


Sınıf Tekrarı Yok
 
Terör operasyonları nedeniyle eğitimlerinde aksaklıklar olan terör mağduru öğrenciler için yönetmelikte yer alan, ´öğrenciler her dersten en az iki yazılı sınava katılmak zorundadır´ şartı da yürürlükten kaldırıldı. İkinci dönem bazı derslerden puanı olmayan öğrencilerin başarı durumları, bu dersler için birinci dönemde aldıkları puana göre hesaplaması yapılacak. İkinci dönem okula devam edemeyen terör mağduru öğrencilerin eğitim açıkları yaz tatilinde veya gelecek eğitim öğretim yılında destekleme ve yetiştirme kurslarına alınarak tamamlanmaya çalışılacak. Birinci ve ikinci dönem ortalamalarına göz önüne alındığında bir üst sınıfa geçemeyecek durumda olan öğrencilerin bir üst sınıfa geçirilmesine veya sınıf tekrarına Şube Öğretmenler Kurulu´nca karar verilecek. Yapılan düzenlemeler sadece bu eğitim öğretim yılı için geçerli olacaktır.

Kamupersoneli.net  | Ankara