Gündem

Terör Örgütü DAEŞ Peşmerge Saldırısına Hazırlanıyor

 Irak’ta terör örgütü DAEŞ’in, Musul çevresinde bulunan Peşmerge güçlerine karşı askeri hazırlık yaptığı bildirildi.

Peşmerge güçlerinden yüzbaşı Nuaym Helkurd, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam silah ve mühimmat taşıyan 40’a yakın DAEŞ aracının, Musul’un Başika nahiyesi ile Telkif beldesi yakınlarına ulaştığına dair istihbarat aldıklarını belirtti.

Helkurd, DAEŞ militanlarının söz konusu hazırlıkları ve yakın zamanda olabilecek gelişmelere karşı Peşmerge güçlerinin gerekli önlemleri aldığını ifade etti.

Salahaddin Operasyonlar Birimi’nde görevli yüzbaşı Gazvan el-Cuburi de bölge sakinlerinin, Salahaddin vilayetine bağlı eş-Şirkat kentine giriş çıkışların DAEŞ militanlarınca kapatıldığına dair yetkililere haber verdiğini aktardı.

DAEŞ örgütünün, civardaki köylerde halkın göç etmesini engellemek amacıyla kontrol noktalarını oluşturduğunu söyleyen Cuburi, önümüzdeki günlerde başlayabilecek askeri operasyon karşısında bölge halkını kontrol altında tutmaya çalıştığını vurguladı.

Bu arada emniyet kaynakları, DAEŞ militanlarının Şirkat kentindeki ailelerinden aldığı para karşılığında rehin aldığı 17 kişiyi serbest bıraktığı bilgisini paylaştı. Kaynaklar, serbest bırakılan kişilerin hasta olduklarına dikkati çekti.

Musul çevresindeki Peşmerge cephelerine dün DAEŞ tarafından düzenlenen saldırıda iki kişi hayatını kaybetmişti.

Terör örgütü DAEŞ’in 10 Haziran 2014 tarihinden bu yana elinde tuttuğu Musul kentinin batı, kuzey ve doğu bölgeleri Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçleri tarafından kontrol ediliyor.

Irak ordu güçleri de Musul’un güneyden kuşatılması için 24 Mart’ta geniş çaplı operasyon başlatmış ve 25 Ağustos’ta kent merkezinden yaklaşık 60 kilometre mesafede yer alan stratejik Kayyara kasabasını geri almıştı.

KAMUPERSONELİ.NET – AA