Gündem

Terör Örgütünün Sığınağı Deşifre Oldu

Terör Örgütü PKK aylarca yetecek kadar silah , yiyecek ve mühimmat depolamışlar. PYD ile bağlantılı tüneller açmışlar. Detaylar haberimizde…

Tonlarca Silah Yığınağı Yapmışlar

Mardin Nusaybin’de güvenlik güçleri tonlarca silahın stoklandığı sığınak belirledi. Doğu ve Güneydoğu’da eli kanlı terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlar sürüyor. Terör örgütü PKK’nın silah ve mühimmat yığınağı haline getirdiği , aylarca yetecek yiyecek stoklarıyla doldurulmuş sığınakları bir bir tespit ediliyor ve yok ediliyor. Bilindiği gibi Silopi ve Cizre’de terör örgütüne ağır darbe indirilmiş ve operasyonlar bitmiş , Diyarbakır Sur ve İdil’de ise örgütün zaafiyetinin arttığı ve operasyonların sona yaklaştığı bilgisi alındı.

Nusaybin Terör Örgütünden Temizlenecek

PKK’ya karşı yürütülen operasyonlarda yeni durak Nusaybin. Bitme noktasına geldiği örgütün teslim olan militanlarının sözlerinden anlaşılan PKK Nusaybin’de sokaklara sayısı yüzleri bulan hendek kazığı ve barikatlar kurduğu belirlendi. Örgütün eylemleri için silah , yiyecek ve mühimmat deposu haline getirdiği sığınaklar ise bir bir deşifre oluyor.

Teröre 6 Ay Yetecek Kadar Hazırlık
Yenşişafak gazetesinin haberine göre terör örgütü PYD ‘nin kontrolü altında olan bölge ile Mardin’in Nusaybin ilçesi arasında tünellerin açıldığı ve bu tünellerin evlerin altından geçtiğinin vurgusu yapıldı. Gizil tüneller PKK’nın bu güne kadar tespit ve yok edilen dev sığınaklarından biri olduğunu bildirdi. Nusaybin’den Kamışlı bölgesine bağlantı kurulan tünellerde bölücü örgüt PKK’nın 6 ay güvenlik güçleriyle çatışmasına yetecek ve yine en az 6 ay yiyecek sıkıntısı yaşamayacakları şekilde stok bulundurduğu haberi yapıldı. 

Yine Okul Yaktılar

Bölücü terör örgütü mensupları dün Dicle Mahallesi’ndeki Misak-ı Milli Ortaokulu’nu yağmaladı ve ateşe verdi. Okulun öğrencilerine ait tüm eşyalar yakılırken binanın kullanılmaz hale geldiği duyuruldu.Nusaybin’de eğitim öğretimine devam eden öğrencilerin operasyonlar nedeniyle geçici olarak Midyat’da bulunan yatılı okullara güvenlik güçlerinin koruması altında taşınması çalışmaları başlandı. Öğrenciler operasyonlar sonlanıp bölge tükenme noktasındaki pkk’nın militanlarından temizlenene kadar Midyat’daki yatılı okullarda öğrenimlerini sürdürecekler.

Kamupersoneli.net