Gündem

Terör Saldırısı İçin Müfettiş Görevlendirilecek

Bilindiği gibi 13 Mart 2016 Pazar bgünü saat 18.45’de Ankara Kızılay Güven Park otobüs duraklarının hemen yanı başında bombalı bir terör saldırısı meydana gelşdi. Bu saldırının ardından bölgeye çok sayıda itfaiye, ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. 

İtfaiye ekipleri bombanın şiddeti ile alev alan otobüs ve araçları söndürmek ile görevlendirildiler. Daha sonra polis ekipelri ise olay yerinde yaşanan kaos ortamını en aza indirgemek için görev yaptılar. Ankara Emniyeti çevik kuvvet ekipleri ise bölgenin güvenliğini sağldılar ve olay yerine girişleri engellediler. 

Ankara Kızılay Güven Park otobüs duraklarının yanı başında yapılan terör saldırısında 37 vatandaşımız hayatını kaybederken 125 vatandaşımız ise yaralandı.

Olaylar bu şekilde devam ederken Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu ilgili Bakanlar Kurulu üyeleri ile beraber bir güvenlik zirvesi düzenleyeceğini açıkladı. Ayrıca gecenin ilerleyen saatin de Ankara Emniyetinden tüm polis memurları için gel emri yayınlandı. Bu emir Ankara’da ki tüm polis memurlarını ek göreve çağırıyordu ve o gece Ankara’da ki tüm polis memurları ek görev yaptılar. 

14 Mart 2016 Pazartesi günü ise olay yeri inceleme ekipleri çalışmalşarına başladılar. Olay yerinde saldırgan ile alakalı olarak ip uçları aradılar ve olayın sır perdesini aydınlatmaya çalıştılar. Olaylar bu bağlamda devam ederken İçişleri Bakanlığı terör saldırısı hakkında araştırma yapması adaına bir müfettiş görevlendirildiğini açıkladı. İçişleri Bakanlığından görevlendirilen müfettiş olayın tüm boyutlarını araştıracak ve soruşturmaya yön verecek. 

Kamupersoneli.net