Gündem

Teröristler Gandura-Münbiç otoyolunda füzeyle sivilleri vurdu: Ölüler ve yaralılar var!

Suriye‘de Fırat Nehri‘nin batısındaki Münbiç ilçesinde yuvalanan YPG/PKK‘lı teröristler, buradan Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki Cerablus ilçesinin güneyine saldırdı. Gandura-Münbiç otoyolunda seyreden sivillere ait araca TOW antitank füzesiyle saldıran teröristler, araçtaki aileden biri kadın 2 kişinin ölümüne, biri bebek 2 kişinin yaralanmasına neden oldu. 

Teröristler Gandura-Münbiç otoyolunda füzeyle sivilleri vurdu: Ölüler ve yaralılar var!

Saldırı sonucu gerçekleşen patlamayı gören Suriye Milli Ordusu askerleri hızla olay yerine gelerek araçtakileri çıkarmaya çalıştı. Araçtan çıkarılanlar arasında 2 yaşında bir çocuğun bulunduğu görüldü.

YPG/PKK, ABD desteğiyle ele geçirdiği Suriye’nin kuzeyindeki bölgelerde sivil yerleşimleri sık sık hedef alıyor. 

TSK ve Suriye Milli Ordusu, Tel Abyad kentine batıdan girdi

Öte yandan  TSK ve Suriye Milli Ordusu, Barış Pınarı Harekatı kapsamında Tel Abyad kentine batıdan giriş yaptı. Kentte şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtildi.

Fırat’ın Doğusu’na yönelik gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı beşinci gününde devam ederken, TSK ve Suriye Milli Ordusu (eski adıyla Özgür Suriye Ordusu-ÖSO) bölgede ilerliyor. YPG hedefleri Türk obüs ve topçu bataryaları tarafından yoğun ateş altına alınırken, TSK ve Suriye Milli Ordusu Tel Abyad kentine bugün öğlen saatlerinde batıdan giriş yaptı. Kentte şiddetli çatışmalar yaşanırken, çatışma sesleri Akçakale’den duyuluyor.

Suriye Milli Ordusu da yaptığı yazılı açıklamada kente batıdan giriş yaptığını duyurdu. Bu arada Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan Tel Abyad ve Rasul Ayn bölgesi sınırına askeri sevkiyatlar bugün de devam ediyor.