Gündem

TFF Sağlık Bakanlığı onayı almadan kendi iradesi ile karar alabilir mi?

CHP Grup Başkanvekili ve parti sözcüsü Faik Öztrak gündeme dair bazı açıklamalarda bulundu; Açıklamalarına TFF’nin almış olduğu kararlar üzerinden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı eleştirmekle başladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)’nin 12 Haziran’da liglerin başlatma kararına ilişkin ne Sağlık Bakanlığının nede bilim kurulunun onayı, tavsiyesi ve katkısı olmaması nedeniyle Faik Öztrak, çok sert eleştirilerde bulundu. Öztrak konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı;

İSTEYEN İSTEDİĞİ GİBİ HAREKET EDECEKSE..

Sağlık Bakanı Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) 12 Haziran’da ligleri yeniden başlatmasında Bakanlığı’nın ya da bilim kurulunun herhangi bir öneri veyahut katkısının olmadığını ifade etti. Ki Bir Futbol Federasyonu kendi iradesi ile ligleri başlatma kararı alıyormuş. Sorumluluk federasyondaymış!.. TFF devlet içerisinde ayrı bir devlette bizim mi haberimiz yok? Eğer salgından çıkış böyle üretilecekse, isteyen istediği gibi kendi iradesine göre hareket edecekse bu bilim kurulu neden var? Sağlık Bakanlığı neden var? Bakan olarak siz neden varsınız?

Yarın restoran, eğlence mekanları ve kafeterya sahipleri, kendi özgür iradeleri ile işe başlamak isterse ne diyeceksiniz.? dedi. 

TFF BAŞKANI YAPILAN ELEŞTİRİLERE TEPKİ GÖSTERDİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, liglerin 12 Haziran’da başlatılması kararına yöneltilen eleştirilere tepki gösterdi. Özdemir, “Biz aldığımız kararın farkındayız. Zaten Bilim Kurulu’ndan iyi haberler gelmezse biz de gerekeni yaparız” dedi. Bakın, Türkiye’de liglerin başlaması lazım” diyen Özdemir, Futbol oynamazsak, bu işlerin içinden çıkmak mümkün görünmüyor. Oynamadan şampiyonu, hatta ondan ziyade düşecek takımları nasıl tespit edeceksiniz? Bakın, Malatyaspor ile Rizespor arasında gol farkı var. Trabzonspor ile Başakşehir arasında gol farkı var, puan değil. Biz Fransa gibi, İngiltere gibi, Hollanda gibi değiliz ki. Şampiyonluk mücadelesi de, düşme hattı da puan puana, gol farklarıyla” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya ise, liglerin başlatılmasına ilişkin şu açıklamları yaptı;

BUNUN SORUMLULUĞUNU KİM ALACAK?

Liglerin başlatılma kararının ardından bazı kulüplerin, teknik direktörlerin ve futbolcuların kamuoyuna yaptıkları açıklamalarda liglerin başlamasıyla ilgili endişeler dile getirilmiş, kamuoyuyla paylaşılmıştır. Kulüplerimizde çalışan masöründen futbolcusuna, malzemecisinden teknik ekibine kadar büyük bir topluluk bundan olumsuz etkilenecektir.
Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun dahil olmak istemediği, sorumluluğu tamamen TFF’nin üzerine attığı bir ortamda, sporcularda, çalışanlarda Covid-19 testinin pozitif çıkması durumunda bunun sorumlusu kim olacak?

FIFA OYNAMAK İSTEMEYEN FUTBOLCULARI HAKLI BULURSA?

Kulüplerimizin büyük çoğunluğu müsabakaların başlaması için henüz erken olduğunu düşünmekte. Ayrıca alt liglerdeki kulüplerimiz büyük ekonomik zorluklar yaşamakta. Bırakın futbolcuların maaşlarını ödemeyi, bir otobüsle bile deplasmana zor gidebilen kulüplerimiz, sosyal mesafe kuralları gereğince üç otobüsle nasıl deplasmana gidecekler?
Seyircisiz oynanması nedeniyle bu kulüplerin oluşacak maddi kayıpları, TFF tarafından karşılanacak mı? Yabancı uyruklu futbolcular ülkelerinden döndüklerinde karantina uygulanacak mı?
Bu kadar temasın olduğu bir sporda, Bilim Kurulu’nun özellikle üzerinde durduğu sosyal mesafe nasıl korunacak? Oynamak istemeyen futbolculara herhangi bir yaptırım uygulanacak mı? FIFA, oynamak istemeyen futbolcuları haklı bulursa ve kulüplerimize bir yaptırım uygularsa TFF, kulüplerin zararını karşılayacak mı?

Normalleşme sürecinin daha başlamadığı bir aşamada liglerin “acilen” başlatılmasının sebebi nedir? “Ben başlatıyorum” diyerek bu kadar insanın hayatını riske atmaya kimsenin hakkı yoktur!

fFENERBAHÇE’DE KORONA TESPİTİ

Futbolcuların, çalışanların Corona-19 tersti pozitif çıkmasına rağmen kulüplerden herhangi bir tepki gelmiyor. Kimden korkuyorsunuz? Son olarak Fenerbahçe Kulübü çalışanının Covid-19 testi pozitif çıkmış ve antrenmanlar ertelenmiştir.
Her konuda konuşan, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bu konuda neden konuşmuyor?
Gençlik ve Spor Bakanı neden susuyor?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın feryadını saray neden duymuyor?
Sözü geçen tek kişi TFF başkanı mı?
Üç “büyük” kulübün başkanları neden sessizsiniz?