Gündem

TGRT program sunucusu Cem Küçük hakkında Mahkeme, zorla getirme kararı verdi! Cem Küçük kimdir?

TGRT televizyonunda ”1 haber 3 Yorum” programı yapan ve aynı zamanda Türkiye Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapan Cem küçük hakkında İstanbul 4. Asliye Ceza Mahkemesi zorla getirme kararı verdi. Mavi Marmara gemisinde bulunanlara ki içerisinde İsrail ordusu tarafından şehit edilen vatandaşlarımızda var, ”manyak”, Tipler” sözleri ile hakaret eden Cem Küçük hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dava açılmış ve İstanbul 4. Asliye Ceza mahkemesi tarafından dava görülmeye başlanmıştı. Cem Küçük, hakkında açılan hakaret davası duruşmasına, kendisine gönderilen duruşma katılma davetlerine rağmen duruşmalara iştirak etmediği için hakkında zorla getirme kararı verildi. 

Zulum altında ki Filistinlilere gıda yardımı yapmak için Türkiye’den yola çıkan ve sonrasında uluslararası sularda İsrail ordusu tarafından durdurularak haksız işkenceler gören ve bir çok vatandaşın şehit olmasına yol açan Mavi Marmara olayı, Türkiye gündeminde en hassas konular arasında yer almıştı. 

“PELİKAN İSİMLİ ÇETEYLE HAREKET HALİNDE…”

TGRT program sunucusu Cem Küçük hakkında Mahkeme, zorla getirme kararı verdi! Cem Küçük kimdir?

Saldırıya uğrayan Mavi Marmara Gemisi’nde bulunan müşteki Gülden Sönmez, Cem Küçük’ün katıldığı programda, gemide bulunanları ‘manyak tipler’ olarak değerlendirdiği belirterek, “Bu hakaretin şahsıma yönelik olduğunu düşünmekteyim” dedi. Cem Küçük’ün bir gün sonra da TGRT Haber’de aynı ifadeleri kullanarak sözünün arkasında durduğunu beyan ettiğini belirten Sönmez, “Şahsın bu sözleri, bu hakarete maruz kalan bizlere yönelik infial olmasına neden olmuştur” ifadesinde bulundu. Küçük’ün bu süreçte attığı bir tweet paylaşımına değinen Sönmez, “Tahminime göre Pelikan isimli ile bilinen bir çete ile hareket halinde olması kanaatindeyim” diye konuştu.

SAVCI, “MANYAĞIN” TANIMINI YAPTI: APTAL, ÇILGIN, DENGESİZ…

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Cem Küçük’ün, 17 Nisan 2017’de özel bir televizyon kanalında yayınlanan 1 Haber 3 Yorum isimli programda sarf etmiş olduğu “manyak” sözünün Türk Dil Kurumu’nun güncel sözlüğünde “Gülünç, garip, şaşırtıcı davranışları olan kişi dışında aptal, çılgın, dengesiz ve deli anlamlarında bir seslenme ünlemi olarak” tarif edilmiş olduğu, şeref ve saygınlığı rencide edici boyutta olarak belirtilmesi nedeniyle zincirleme şekilde hakaret suçunu oluşturduğu belirtildi. Küçük’e isnat edilen suçun uzlaşmaya tabii suçlardan bulunması nedeniyle dosyanın uzlaştırmacıya verildiği, ancak yürütülen uzlaştırma müzekkereleri sonucunda uzlaşmanın sağlanamadığı ifade edildi.

“HAKARET KASTIM YOKTU”

Küçük soruşturma aşamasında verdiği ifadesinde, “Tüm program birlikte değerlendirildiğinde söz konusu dernek(İHH) üyelerine hakaret kastım olmadığı görülecektir. İlgili derneğin temsilcileri olduğunu iddia eden kişiler bu olayın muhatabı değildir. Doğrudan hedef aldığım, kastettiğim herhangi bir kimse bulunmamaktadır. İthal radikaller olarak açıkladığım, kişiler değil, görüşlerdir” demişti.

NE OLMUŞTU?

Cem Küçük, 2017 yılında, TGRT Haber’deki canlı yayında “Mavi Marmara’daki o manyak tipler. Yani, kafadan İsrail düşmanı, kafadan batı düşmanı kafadan her şeye düşman bir tip var. Garip, garip tipler var Bunlarla da bu yolların ayrılması lazım” demişti.

MAVİ MARMARA ŞEHİTLERİ İÇİN SÖYLEDİKLERİ BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Cem Küçük, dün katıldığı bir programda Mavi Marmara şehitleri için “AK Parti’nin radikal İslamcılarla ve Mavi Marmara’daki manyak tiplerle yolunu ayırması gerek” ifadelerini kullandı. Bu sözler büyük tepki çekerken özellikle sosyal medyadan Cem Küçük’e tepki yağdı.

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, “Kafadan İsrail düşmanıyım, bu değişmeyecek ve an itibariyle tasfiye edilmeyi bekliyorum. Arz ederim” mesajıyla birlikte Cem Küçük’ün konuşmasını içeren videoyu paylaştı.

TGRT program sunucusu Cem Küçük hakkında Mahkeme, zorla getirme kararı verdi! Cem Küçük kimdir?

İHH ÜYESİ GÜLDEN SÖNMEZ: “SENİ DAVA MANYAĞI YAPACAĞIZ”

Küçük için “İçimizdeki İsrailli” diyen Sönmez’in mesajı şu şekilde: “Seni dava manyağı yapacağız içimizdeki İsrailli Cem Küçük” ifadelerini kullandı.

TGRT program sunucusu Cem Küçük hakkında Mahkeme, zorla getirme kararı verdi! Cem Küçük kimdir?

Cem Küçük’e AK Parti ve Mavi Marmara kanadından gelen tepkilere Başbakanlık da eklendi. Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Abdulkerim Taş, Küçük’e Twitter hesabından çok sert sözlerle yüklendi. Abdulkerim Taş Twitter hesabından, “Mavi Marmara’daki manyaklar” ifadesini kullanan hadsiz, amacın ne? Kime hizmet ediyorsun???” ifadelerini paylaştı.

TEPKİLERDEN SONRA ÖZÜR DİLEDİ

Görüntülere yönelik eleştirilere yanıt veren Cem Küçük, şu ifadeleri kullandı: “Gittiğim her yerde İHH’yı ve 2013’te Somali’ye ziyaretimi hep anlatmışımdır. Dolaşıma sokulan videoyu tamamen amacından saptırılıyor. Mavi Marmara’da şehit düşenlere manyak demem mümkün müdür? O insanları her yerde savunan insan benim. İsrail’i benim kadar eleştiren ikinci bir yazar asla olmamıştır. Bir Müslüman olarak Mavi Marmara’yı savunmayacak kimse yoktur. Başını sonunu anlamadan benim Mavi Marmara’da şehit düşenlere manyak diyeceğimi düşünmek ancak kötü niyettir.”
Dolaşıma sokulan videonun art niyetli olduğunu savunan Cem Küçük, “Buna rağmen yanlış anlaşılmadan ötürü Mavi Marmara’daki kardeşlerimizin hepsinden ama demeden özür dilerim” dedi.

TGRT program sunucusu Cem Küçük hakkında Mahkeme, zorla getirme kararı verdi! Cem Küçük kimdir?

CEM KÜÇÜK KİMDİR? (CEM KÜÇÜK BİYOGRAFİSİ)

TGRT program sunucusu Cem Küçük hakkında Mahkeme, zorla getirme kararı verdi! Cem Küçük kimdir?

Gazeteci olan Cem Küçük 1978 yılında Zonguldak’ta doğdu. İstanbul Üniversitesi’nde Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumuştur.

Mezun olduktan sonra uzun süre Profil yayınlarında Editörlük yapmıştır. Daha sonra Yeni Şafak gazetesinde yazmaya başlayan Küçük, Yeni Şafak gazetesine ait olan TVNET televizyonunda da çalışmaya başlamış ve televizyon dünyasına ilk adımını atmıştır. Sonraki zamanlarda Cem Küçük Star gazetesine geçiş yapmış ve 24 TV’de televizyonculuk yapmaya devam etmiştir. Cem Küçük şuan da haftanın 4 günü Star gazetesinde yazı yazmaktadır. Küçük’ün Doruk ve İber adında iki tane de oğlu bulunmaktadır.

Bir Yorum