Gündem

THY'den HES kodu açıklaması! O yolcularda kod aranmayacak

Türkiye koronavirüs salgınında iç hat uçuşların yapılması için HES kodu zorunluluğu getirildi.

Türk Hava Yolları resmi internet sitesi üzerinden Hayat Eve Sığar (HES) kodu ile yapılacak uçuşlar hakkında yolculara önemli bir uyarı yapıldı.

THY’DEN HES KODU AÇIKLAMASI

THY tarafından yapılan duyuruda, “ Türk Hava Yolları olarak en büyük önceliğimiz sizlerin güvenliği ve sağlığıdır. Uçuşlarımızda seyahat edilebilmesi için sizlerin sağlığının uçuşa elverişli olması hayati önem taşımaktadır. Bu nedenle sağlık bakanlığı tarafından yürütülen ‘Hayat eve sığar’ projesine uygun olarak, yolcularımızın iç hat uçuşlarımıza kabulü, kişiye özel üretilen ‘Hayat eve Sığar (HES) kodu ile sağlanacaktır. HES kodu zorunlu bir alan olup biletleme işlemleri sırasında yolcularımızdan talep edilecektir. HES kodu üzerinden uçuşa 24 saat kala yolcularımızın sağlık durumu kontrol edilecektir. Biletleme esnasında ve havalimanında yapılacak HES kodu sorgulamalarında uçuşa elverişli olmadığı tespit edilen yolcularımız uçuşa alınmayacaktır” denildi.

THY'den HES kodu açıklaması! O yolcularda kod aranmayacak

BEBEK YOLCULARDA HES KODU ARANMAYACAK

Yolculuk yapmak isteyenlerin Hayat Eve Sığar (HES) kodu alması gerektiği belirtilirken tüm iç hat yolcu uçuşlarında belirli bir süre geçerli olacağı aktarıldı. HES kodu seyahat bitiş tarihinden en az 7 gün daha geçerli olması gerektiği de vurgulandı. Ayrıca HES kodu aranmayacak yolcuların ise sadece bebeklerin olduğu ifade edildi.