Gündem

THY İle İstanbul Üniversitesi Arasında Sınav Protokolü İmzalandı

THY Pilot alımında uygulanacak olan sınavlar İstanbul Üniversitesi tarafından hazırlanacaktır.

Türk Hava Yolları personel alımlarında yani pilot personel alımlarında ilana başvuru yapacak adaylara psikolojiye dayalı bir test uyguluyor. Türk Hava Yolları İstanbul Üniversitesi ile bir protokol imzaladı. 

Türk Hava Yolları ve İstanbul Üniversitesi arasında imzalanan protokolün içeriği şu şekilde;

Türk Hava Yolları pilot personel alımında adaylara uyguladığı psikoloji testi İstanbul Üniversitesinde hazırlanacak. İstanbul Üniversitesi ve Türk Hava Yolları bu protokol üzerinde gerekli olan her şartı tartıştıktan sonra protokol’e imzalarını attılar. 

Protokol töreni Üniversitesin Rektörlük binasında gerçekleştirildi. Yapılan iş birliği protokolüne İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ile Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil imza attı. 

Burada İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Mahmut Ak Türkiye’nin her geçen gün yükselen hedefleri var. Bu hedefler doğrultusunda Türkiye’nin marka şirketlere ve kuruluşlara ihtiyacı var. Türkiye’nin marka üniversitelerinden biri de İstanbul Üniversitesidir. Türk Hava Yolları ile yaptığımız bu iş birliği kendi içinde katma değer üreten bir iş birliği olacak.  Bu protokol ülkemizi 2023 yılına ve sonrasında ki hedeflere daha güvenle taşıyacak önemli bir protokoldür dedi. 

Prof. Dr. Mahmut Ak konuşmasının devamında, yapılan bu protokol ile birlikte yeni bir enstitü kurmayı planlıyoruz. Üniversitemizin tecrübesini uygulama ile bütünleştirerek ülke hizmetine dünya ülkeleri arasında yarışabilir bir hizmet katmak en büyük hedeflerimizden. Dünya da ki emsalleri ile yarışan Türk Pilotları şuanda görüyor gibiyiz dedi. 

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. protokol iki tarafa da hayırlı olsun inşAllah hazırlanacak sınavlar bizleri zorlamaz