Gündem

THY Kadın Pilot Sayısını Artırmak İstiyor

Türk Hava Yolları İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde resmi internet sitesinden yayımladığı bir duyuru ile bayan Kabin Memuru alımı yapacaklarını açıklamıştı. 

Kadın adayların başvuruda bulunabileceği bayan Kabin Memuru alım ilanını Kamupersoneli.net olarak sizlere anlık olarak duyurmuştuk. Söz konusu ilanın ardından THY’den kadın pilot istihdamına ilişkin de bir açıklama geldi. 

THY KADIN PİLOT SAYINI ARTIRMAK İSTİYOR

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi kendisine ait sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Kadınlara yönelik yapılan bu paylaşımda THY’nin kadın pilot sayısını artırmak istediğine vurgu yapıldı. Bu kapsamda Türk Hava Yollarında çalışmakta olan kadın pilot sayısının rakamlarına ve oranlarında dair sayısal erileri paylaşan Bilal Ekşi kadınlara pilot olmaları yönünde açıklamalar yaptı. Bilal Ekşi tarafından yapılan o paylaşım. 

”İngiltere’de kadın pilot oranı %4.3 #THY’ de 178 kadın #pilot arkadaşımız ile oranımız %3,8 Daha fazla arkadaşımızı pilot olarak THY’ye katılmaya davet ediyoruz. Sizler ile THY daha da güzelleşecek.”