Gündem

THY'nin Yeni Genel Müdür Yardımcısı Murat Şeker (Murat Şeker Kimdir ?)

 Türk Hava Yolları AO’nun, Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) açıklama yayımlandı.Yayımlanan Açıklamada, “Ortaklığımız Yönetim Kurulunca; Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığına Coşkun Kılıç’ın yerine Murat Şeker’in atanmasına karar verilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Murat Şeker Kimdir ?

Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden 2000 yılında mezun olan Murat Şeker, 2002 yılında Sabancı Üniversitesinden ekonomi master derecesini,  2008 yılında da Amerika Birleşik Devletleri’nde Minnesota Üniversitesinden ekonomi alanında doktora derecesini aldı.

Murat Şeker, Doktora eğitimi süresince “ekonomik büyüme ve kalkınma”, “para ve bankacılık”, “kamu finansmanı” alanlarında dersler verdi. 2008-2011 yıllarında ABD’de Dünya Bankası Finansal ve Özel Sektör Gelişimi Başkan Yardımcılığı altında Girişimcilik Araştırma Bölümünde Analist, 2011-2013 yıllarında İnovasyon, Teknoloji ve Girişimcilik Bölümünde Ekonomist olarak görev yaptı.

Eylül 2013’te Türkiye’ye dönerek Ziraat Bankasında Yatırımcı İlişkiler Bölümü Başkanı olarak çalışmaya başlayan Murat Şekerı, Ağustos 2014 tarihinden itibaren Finansal Kurumlar ve Yatırımcı İlişkileri Bölüm Başkanı görevine devam etti.

Ziraat Bankası bünyesinde; Ziraat Yatırım, Ziraat Hayat ve Emeklilik, Ziraat Sigorta şirketlerinde Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürütürken, iş hayatının yanı sıra akademik çalışmalarını da sürdürmüştür.

Şeker, 2015 yılından bu yana Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde yarı zamanlı eğitmen olarak çalışmaktadır.

Kamupersoneli.net | AA