Gündem

THY Yeni Havalimanına Geçiyor

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komistesi Başkanı İlker Aycı , yapımı devam eden üçüncü havalimanı için 2018 diyerek tarih verdi.

Berlin Uluslararası Turizm Borsasında (ITB) düzenlenen basın toplantısında konuşan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komistesi Başkanı İlker Aycı , yeni havalimanı için 2018 yılının ikinci çeyreğinde açılmasını düşündükleri ve  ”Biz de taşınma ile ilgili planlamamızı yaptık ve üzerinde çalışıyoruz ” diyerek açıklamada bulundur.

İstanbul ‘ a bakıldığı zaman coğrafi olarak dikkat edildiğinde doğal bir taşımacılık merkezi olan İstanbul  ” Çok sayıda ülkeye uçuyoruz. Yeni havalimanı ise  yeni fırsatlar yaratacak. Belki de İstanbul ‘ a uçan uçak sayısında artış sağlanacak. Şu anda ise havalimanımızdan dolayı sınırlama oluyor. Açılmasını planladığımız yeni hava limanımız ile bu sınırlamanın ortadan kalkacağını ” belirten İlker Aycı düşüncelerini bu şekilde ifade ederek açıklamada bulundu.

Türk Hava Yolları ( TYH ) Genel Müdürü Temel Kotil ‘ de açıklama içerisinde bulundu. 
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil yaptığı açıklama içerisinde Güneydoğu Asya ülkelerine ilgileri olduğunu dile getirdi. Çin ‘ den her yıl 100 milyon insanın seyahatte bulunduğunu konusuna dikkat çekeb Türk Hava Yolları ( THY ) Genel Müdürü Temel Kotil ” bölge potansiyelin ilgi alanları içerisinde olduğunu belirtti. Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Güneydoğu Asya ülkelerine uçus sayılarının artmasının hedefleri içerisinde olduğunu belirttiler.

Kamupersoneli.net