Gündem

THY Yönetim Kurulu Başkanı Havalimanı'ndaki Saldırı Hakkında Konuştu

İstanbul Atatürk Havalimanı patlaması hakkında Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı çeşitli açıklamalarda bulundu.  

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, “İnsanların Türkiye’ye, İstanbul’a güvenle gelip gitmelerinin hep birlikte yolunu açacağız.” dedi. 

Aycı, Atatürk Havalimanı’nda, terör saldırısına ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, THY ailesi olarak görevlerinin başında olduklarını söyledi. 

Brüksel’deki saldırıda havalimanının 12 gün kullanılamadığını anımsatan Aycı, herkesin elini taşın altına koyduğunu ve kendileri için uzun bir gece olduğunu dile getirdi.

Türkiye’nin çok kritik adımlar attığı bir dönemeçte olduğunu anlatan Aycı, Türkiye’nin attığı adımlardan birilerinin pek hoşnut olmadığını kaydetti. 

Havalimanında bir sürü isimsiz kahraman olarak çalışanların bulunduğunu ve terör saldırısında kayıplar verdiklerini ifade eden Aycı, “Bu konuda üzgünüz. Mekanları cennet olsun, inşallah. Aynı şekilde kahraman polis kardeşlerimiz, güvenlik çalışanlarımız var. TGS’de, yer hizmetlerinde, kontuvarlarda kahramanca çalışan kardeşlerimiz var. Temizlik şirketlerinde çalışan yine kahraman kardeşlerimiz var.” diye konuştu. 

Basireti, metaneti ve soğuk kanlılığı muhafaza edeceklerini vurgulayan Aycı, “İnsanların Türkiye’ye, İstanbul’a güvenle gelip gitmelerinin hep birlikte yolunu açacağız.” ifadesini kullandı.

– “İlgili diplomasimizi sürdürdük”

Uluslararası havacılık otoriteleri tarafından kendilerine ek bir güvenlik talebi olmadığını belirten Aycı, “Gece yapılması gereken, üzerimize düşen her şeyi yaptık. Sabah operasyona başlayabilmek için ekiplerimizi hazırladık. Bu tip konularla ilgili diplomasimizi sürdürdük.” değerlendirmesinde bulundu.

Havalimanına saldırı esnasında teröristlerden birini etkisiz hale getirirken yaralanan polis memuru Y.D’yi tedavi gördüğü hastanede ziyaret ettiğini hatırlatan Aycı, “Çatışmada vurulduğunun hissetmemiş önce. Vuruşmaya devam etmiş. ‘Çatışma sırasında, o sıkarak gelirken ben ilk atışımda isabet ettirdim. O sıka sıka gelirken ben vurulmuşum farkında değilim’ dedi.” şeklinde konuştu.

Kamupersoneli.net / AA