Gündem

Ticaret Bakanı Pekcan duyurdu: 24 saat kontrol ediliyor!

İran’da ortaya çıkan koronavirüsten dolayı Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan açıklama yaptı. 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan İran ve Türkiye arasında gerçekleştirilen ticaret hakkında açıklama yaparak, “İran’daki olaylar biraz kontrolden çıkınca biz mecburen İran kapımızı kapatmak zorunda kaldık. Aslında İran bizim Orta Asya’ya da ihracat yolumuz ama Gürcistan’la şu an temas halindeyiz. Gürcistan üzerinden Sarp Sınır Kapımızın, Türkgözü’nün ve Çıldır Aktaş kapımızın kapasitelerini artırdık. (Yeni tip koronavirüs vakaları) İran’daki olaylar biraz kontrolden çıkınca biz mecburen İran kapımızı kapatmak zorunda kaldık. Aslında İran bizim Orta Asya’ya da ihracat yolumuz ama Gürcistan’la şu an temas halindeyiz. Azerbaycan’dan yeni geldik. Gürcistan üzerinden Sarp Sınır Kapımızın, Türkgözü’nün ve Çıldır Aktaş kapımızın kapasitelerini artırdık.” dedi.

HER TÜRLÜ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Öncüpınar Gümrük Kapısı’nı ziyaret ettiğini aktaran Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, eksiklikleri en kısa sürede gidereceklerini belirterek, “Bununla ilgili bir çalışma grubumuz var kabinede, ilgili bakanlıklarla beraber. Biz kapılarımızda her türlü önlemi, güvenlik tedbirlerini alıyoruz. Özellikle öncelikli riskli kapılarımızda maske olsun, eldiven olsun, dezenfektan olsun…” şeklinde konuştu.

24 SAAT KONTROL EDİLİYOR!

Bakan Pekcan, şöyle konuştu:

İran’daki olaylar biraz kontrolden çıkınca biz mecburen İran kapımızı kapatmak zorunda kaldık. Aslında İran bizim Orta Asya’ya da ihracat yolumuz ama Gürcistan’la şu an temas halindeyiz. Azerbaycan’dan yeni geldik. Gürcistan üzerinden Sarp Sınır Kapımızın, Türkgözü’nün ve Çıldır Aktaş kapımızın kapasitelerini artırdık. Sarp kapımızda aydınlatma yaptık, şu an 24 saat, tarım ürünlerinin dahil kontrollerini yapabilir hale geldiler. Aktaş kapımızda günlük 500 araca kadar çıkabiliyoruz. Şu anda 200 araç ama onu da 500’e kadar artırabileceğiz. Dolayısıyla İran’dan verdiğimiz açığı buradan kapatabiliriz. Onun dışında bizim Bakü-Tiflis-Kars demir yolumuz var. Bu hatta günde 1 tren çalışıyor ve 40 vagon. Bunu 60 vagona çıkartabiliyoruz. Ben Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızla da görüştüm. Gerekirse bu hattı 7 tren-güne kadar çıkartabiliyoruz. Dolayısıyla yeter ki ihracatçılarımız istesin biz onlar için önlerindeki tüm engelleri kaldıracağız, bunun içinde, bu geçiş döneminde, bu süreç içerisinde kotalar da dahil.