Gündem

Tıp fakültesi öğrencisi Ayşe Koca sabaha doğru vefat etti!

Denizli’de KHK’yla ihraç edilip tutuklu olan babasını görebilmesi için sosyal medyada kampanyalar başlatılan ve Türkiye’nin gündemine oturan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi (21) Ayşe Koca yakalandığı mide kanserine yenik düşerek bu sabaha karşı hayata gözlerini yumdu.

AYŞE KOCA’NIN HASTALIĞI NEYDİ?

Koca’nın ölümünü sosyal medya hesabından duyuran HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Maalesef kaybettik! Ayşe Koca sabaha karşı vefat etti Genç Tıp öğrencisi kanser hastalığından kurtulamadı” dedi. Koca’nın sosyal medya baskısı sonucu babasını son kez gördüğünü hatırlatan Gergerlioğlu, “Tek tesellimiz son nefesinden önce mahpus babasının onu görebilmesi. Mekânı Cennet olsun. Allah sabırlar versin. Çok acı, en çok da mahpus babasına dayanma gücü diliyorum” ifadelerini kullandı.

SON 4,5 SAAT!

Ayşe Koca’nın babasını son kez görebilmesi için sosyal medyada kampanya başlatılmıştı. “#AyseKocaBabasınıGormeli” etkileri kampanyaya mesaj atan binlerce kişi Koca’nın babasına izin verilmesini istemişti. Bunun üzerine açıklama yapan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, savcıdan izin çıktığını ve Ayşe’nin babasını göreceğini açıklamıştı. Cezaevinden izinli gelen Ali Koca, kızının yanında 4,5 saat durduktan sonra cezaevine geri götürülmüştü.

Tıp fakültesi öğrencisi Ayşe Koca sabaha doğru vefat etti!

GERGERLİOĞLU: SAVCI, “AMA YASALAR” DİYORDU

Gergerlioğlu, Ali Koca’ya izin vermeyen savcıyla görüşmesini de aktararak, “Dün Ayşe Koca için izin istediğimde ‘ama yasalar ayda 1 dışında mahpusun hasta yakınına izin vermiyor, siz milletvekilisiniz yeni yasa çıkarın’ diyen Savcıya ‘insani, vicdani hal var, yasalar insan içindir, çözüm bulmalıyız’ demiştim. Bugün vefat etti. Son yıllarda hangi yasa insaniydi ki?” dedi.

AYŞE KOCA’NIN CENAZESİ

Ayşe Koca’nın cenazesi, Burdur’un Bucak ilçesinde ikindi namazından sonra defnedilecek. Cenaze namazı korona nedeniyle mezarlıkta kılınacak. Babası Ali Koca, namaza katılmak üzere cezaevinden yola çıkarıldı.

Tıp fakültesi öğrencisi Ayşe Koca sabaha doğru vefat etti!

GELEN TAZİYE MESAJLARI

Aydın Köse: Tıp fakültesi öğrencisi Ayşe Koca sabaha doğru vefat etti. Tek tesellimiz dün ölmeden önce savcılık özel izniyle mahkum babasıyla görüşebilmesidir. Allah Ayşe Koca’ya rahmet etsin. Rabbim bizleri vicdan ve insanlıktan nasibi kesilmişlerden eylemesin.

”Ayşe Koca… 21 yaşında genç bir kız kanser olduğunu öğrenince kendi derdini unutup “Ben bunu babama nasıl söyleyeceğim” il önce. Tutuklu babasını üzmek istemedi. Küçücük çocuklar, gencecik kızlar ne dertler yüklenip gittiler bu diyardan”

”Ayşe Koca hayatını kaybetti Gencecik Tıp öğrencisi zaman,ortam,durum şartları ve yapılan çifte standartın kurbanlarından biri oldu. Babasının cezaevinde olması Merve Mercan kadar değerli kılmadı onu, Yüreğim sızlıyor ya sizin?”