Gündem

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Önen'den Asgari Ücret Açıklaması!

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, önümüzdeki dönemlerde gerçekleştirilecek asgari ücret belirleme çalışmalarına ilişkin uyarılarda bulundu. 

‘TEŞVİK PRİMİ İSTİHDAM İÇİN CAN SUYU’

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen yapmış olduğu açıklamasında, hükümetin bu zamana kadar uyguladığı teşvik primlerinin istihdam için önemine değindi. Teşvik priminin koyulan hedeflerin gerçekleştirilmesinde güçlü bir telem oluşturduğunu aktaran TİSK Başkanı Önen şu açıklamalarda bulundu.

” Hükümetimizce bugüne kadar verilen kapsamlı istihdam teşvikleri bu hedefimize güçlü bir temel oluşturmuş ve mevcut istihdamın korunmasının can suyu olmuştur. Ülke gerçekleri ve çevremizdeki jeopolitik çalkantılara rağmen ülkemizin büyümesi için işveren-işçi olarak uzlaşmacı bir süreci yakalamış bulunuyoruz. 

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilmesi planlanan asgari ücret çalışmalarına değinen TİSK Başkanı Kudret Önen, asgari ücretin belirlenmesinde yalnızca enflasyon rakamlarının dikkate alınmaması gerektiğini vurguladı. 

Diğer değişkenlerinde önemli olduğunu ifade eden Kudret Önen konuya dair,  ”Önümüzdeki günlerde yapılacak 2018 yılı asgari ücret tespit çalışmalarında enflasyon tek belirleyici olmamalı, işsizlik oranları, verimlilik artışı, küresel, ekonomik ve siyasi gelişmeler, ekonomik riskler, rekabet gücü gibi belirleyici diğer değişkenler de dikkate alınmalıdır.” dedi.

Kamupersoneli.net – ANKARA