Gündem

Toplu Sözleşme Çalışma Takvimine İlişkin DPB'den Önemli Açıklama

Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda toplu sözleşme çalışmalarının nasıl devam edeceği tarafların tekliflerini ne zaman vereceği ve görüşmelerin detayları belirtildi. DPB tarafından yayımlanan duyurunun detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

DPB’DEN YAYIMLANAN DUYURU

Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2018 ve 2019 Yıllarını Kapsayan 4. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin ilk toplantısı, 01 Ağustos 2017 Salı günü / saat 14:00’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Sayın Bakanımız Jülide SARIEROĞLU’nun konuşmalarıyla başlayan toplantıda Kamu İşveren Heyeti Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali YALÇIN, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK ve Memur-Sen adına Hacı Bayram TONBUL’un konuşmalarının ardından görüşme takvimi belirlendi, sendika ve konfederasyonların tekliflerinin değerlendirileceği teknik komisyonların oluşturulmasına karar verildi. 

Taraflar, 

2-9 Ağustos 2017 tarihleri arasında hizmet kollarına ve kamu görevlilerinin geneline ilişkin sendika ve konfederasyonların toplu sözleşme tekliflerinin çalışma komisyonlarında değerlendirilmesi, 

10-11 Ağustos 2017 tarihlerinde hizmet kollarına ilişkin komisyon raporlarının taraflar arasında müzakere edilmesi, 

14 Ağustos 2017 tarihinde kamu görevlilerinin  geneline ilişkin komisyon raporunun taraflar arasında müzakere edilmesi,

14 Ağustos 2017 tarihinde Kamu İşveren Heyetinin toplu sözleşme teklifini Kamu Görevlileri Sendikaları Heyetine bildirilmesi,  üzerinde anlaşmaya vardı.

Kamupersoneli.net – ANKARA