Gündem

Toplu Sözleşme Görüşmelerinde Yeni Gelişme

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında yeni bir karar aldı. 

Bu bağlamda Bakan Selçuk toplu sözleşme görüşmesi için 16.00’da TÜRK-İŞ Başkanı ile bir araya gelecek.

HAKEM HEYETİ DE BELLİ OLDU

Geçtiğimiz günlerde toplu sözleşme hakkında yeni bir gelişme daha olmuştu. Buna göre toplu sözleşmenin hakem heyeti belli olmuştu.

Konu ile ilgili olarak Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş’ın başkanlık yapacağı heyette Sayıştay Başkan Yardımcısı Fikri Özkök, Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı’ndan belirlenecek birer bürokrat yer alacak.

Heyette 4 akademisyen yer alacak, bu akademisyenlerin 2’si Kamu İşveren Heyeti tarafından belirlenirken diğer 2 isim ise kamu görevlileri tarafından belirlendi. Kamu İşveren Heyeti, tercihini Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fatih Uşan ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Barca’dan yana kullandı.

1 Ağustos 2019 ile 30 Ağustos 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan toplu sözleşme görüşmelerinde açıklanan takvime göre Kamu Görevlileri Heyetine sunulacak teklif bayramdan sonra 16 Ağustos’ta duyurulacak.

Bir Yorum

  1. 696 KHKLI İŞÇİLERE 2018 YILI ENFLASYON FARKLARI BİLE VERİLMEMİŞTİR..
    İŞÇİLERİMİZİ ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ DİYEN YETKİLİLERİMİZ NEREDE ??
    ASGARİ ÜCRETLİYİZ DEVLETTE KADRO ALDIK HİÇBİR YAN ÖDEMEMİZ YOK ENFLASYON FARKI BİLE YOK.. BUMU ADALET ??