Gündem

Torba Tasarı Mecliste Kabul Edildi ve Yasalaştı

Bilindiği gibi kamuoyunda Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı torba tasarı olarak biliniyor. Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kuruluna kabul edilerek yasalaştı.

Söz konusu Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı hakkında detayları kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

Eski bakanlara ve TBMM’nin eski üyelerine görevde bulundukları sırada verilen diplomatik pasaportların, görevlerinin sona ermesi halinde de geçerliliği devam ettirilmesi yer alan torba tasarıda Amme borçlusunun hacizli malı üzerinde tasarrufuna imkan verilmek suretiyle kamu alacaklarının tahsilatında etkinliğin artırılması amaçlanıyor.

TORBA TASARININ DETAYLARI

Hacizli mallar hakkında düzenleme bulunuyor buna göre gerekli şartlar sağlandığında hacizler kaldırılacak. Şartlar hakkında ise “Hacizli malın ilgili kanunda sayılan mallardan olması. Hacizli mala biçilen değer ile yüzde 10 fazlasının, ilk sırada haciz tatbik eden tahsil dairesine ödenmesi. Hacizli mala ilişkin takip masraflarının ayrıca ödenmesi. Hacze karşı dava açılmaması veya açılmış davalardan vazgeçilmesi.” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca torba tasarıda yenilenebilir enerji kaynakları, Kreş ve gündüz bakımevi hizmetinin vergi dışı bırakılması, asgari ücret desteği, vergi mahremiyetinin ihlali, Fatura ve fiş düzenlemeyenlere ceza verilmesi, Kanunla, usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezaları, tarhiyat öncesi uzlaşma, Baraj inşaatındaki kamulaştırmalar, Kantinlerin kiraya verilmesinin KDV dışı bırakılması, Terör eyleminin ortaya çıkarılması, İstihdam desteği sağlanması, Bireysel emeklilikte cayma süresinin arttırılması, Şeker pancarı kotasında değişiklik yapılması, Tek hazine kurumlar hesabı gibi konular hakkında düzenlemeler yapıldı.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA