Gündem

Torba Tasarının 3. Bölümünde Yer Alan Maddeler TBMM'de Kabul Edildi

Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı torba tasarı olarak biliniyor. 

Torba tasarı olarak bilinen Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı görüşmeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda görüşüldü.

TORBA TASARIDAKİ DÜZENLEMELER

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısının 50 – 77 arası maddeleri kapsayan üçüncü bölüm kabul edildi. Peki kabul edilen üçüncü bölümde neler yer alıyordu? Bu üçüncü bölümde yer alan düzenlemeleri kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

Konu ile ilgili olarak TBMM Genel Kurulunda kabul edilen maddelere göre günlük ve mevsimlik değişiklikleri karşılamak, doğalgaz temininin azalması veya durmasıyla meydana gelebilecek doğalgaz açığını gidermek, sürekli ve kesintisiz doğalgaz tüketimini sağlamak amacıyla uzun dönemli kontrata bağımlı olmayan, anlık boru gazı ithalatı ve sıkıştırılmış doğalgaz ithalatı yapılabilecek.

Spot boru gazı ithalat miktarı ve uygulama yöntemi hakkında düzenleme bulunuyor. Buna göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının görüşü alınarak Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından belirlenecek.

İHRACATÇILARA EK SÜRE

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edilen maddelere göre İhraç kayıtlı teslimlerde ihracatın mücbir sebepler veya beklenmedik durumlar nedeniyle 3 ay içinde gerçekleştirilememesi halinde, en geç 3 aylık sürenin dolduğu tarihten itibaren 15 gün içinde başvuran ihracatçılara 3 aya kadar ek süre verilebilecek ve Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınanlar ile öğrencilere yönelik eğitim ve yurt temini faaliyetinde bulunan kamu yararına çalışan derneklere, belirlenen şartları sağlamaları halinde, mülkiyeti Hazine ile kamu kurum ve kuruluşlarına ait taşınmazlar üzerinde 49 yıl süre ile bedelsiz irtifak hakkı tesis edilebilecek.

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ, ÖTV VE ÖLÜM AYLIĞI

Mecliste kabul edilen maddelere göre özel sektör işverenlerine asgari ücret desteği bu yıl da devam edecek. Ölüm aylığı alan hak sahibi çocuklardan, lise ve dengi öğrenim görmesi halinde 20 yaş, yükseköğrenim görmesi halinde 25 yaşını doldurmayan ve öğrencilik nitelikleri devam edenlerin, hizmet akdine tabi çalışmaları durumunda ölüm aylığı hakkından yararlanabilecek. Ayrıca ÖTV üreticiye iade edilebilecek.

Kamupersoneli.net – Ankara