Gündem

Trafiğe çıkan sürücüler dikkat! Denetimler yarın başlıyor! Yaptırmadıysanız 1.083 TL ceza kesilecek!

Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı’nın hazırlamış ve yayımlamış olduğu genelgede sürücülere Psikoteknik ve Muayene raporu için belirtilen süre bugün doluyor. 26 Haziran tarihi itibariyle denetleme yapacak olan trafik polisleri, raporu olmayan sürücülere 1.083 TL para cezası kesecek.

DENETİMLER 26 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR

26 Haziran’da sürücülere ilişkin denetimlerin başlayacağı belirtildi. Ticari yük, yolcu ve eşya taşımacılığı yapan sürücülerin bu belgeyi alması şart. Raporu olmayan sürücüler yarın trafiğe çıkarsa 1.083 TL idari para cezası kesilecek.

1 OCAK’TA BAŞLAMIŞTI

Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu genelgede süre 1 Ocak 2020’de başlamıştı. Yarın itibariyle dolacak olan süre zarfında, raporsuz olan sürücülerin trafiğe çıkmaması gerekiyor

Trafiğe çıkan sürücüler dikkat! Denetimler yarın başlıyor! Yaptırmadıysanız 1.083 TL ceza kesilecek!

PSİKOTEKNİK TEST NASIL YAPILIYOR?

Psikologların eşliğinde yapılan test ortalama 60 ila 90 dakika sürüyor. Sürücülerin dikkat, hız, seçiciliği, hız mesafe tahminleri gibi çeşitli konulardaki deneyimleri ve bilgileri ölçülüyor. Testi geçemeyen sürücüler ticari araç kullanmaktan men edilirken, 90 gün sonra yeniden teste başvurabilmeleri için hak tanınıyor. Teste katılan sürücülere toplam da 12 test uygulanıyor. Ülkemizde şu anda 2.2 milyon ticari araç sürücüsü bulunuyor. Gelen son bilgilere göre henüz 800 bin kişi test için başvuru yapmadı.