Gündem

TRT, Kaz Dağları İçin Konuşan 9 Yaşındaki Çocuğu Susturdu! Sunucudan Açıklama Geldi

TRT Çocuk’ta yayınlanan bir programa katılan 9 yaşındaki Utku, Kaz Dağları’nda yaşananlar hakkında konuştuğu esnada yayından alındı.

Programa telefonla bağlanan 9 yaşındaki Utku, “Kazdağları’na zarar veriliyor” dedi ve sunucu Gözde Çevik tarafından yayından alındı.

Kaz Dağları’nda altın madeni arama çalışmaları hakkında tepkiler devam ederken Utku’nun söylediği sözler sonrasında sesi kısıldı ve daha sonra bağlantısı sonlandırıldı.

SUNUCU İYİ BAYRAMLAR DEDİ VE YAYINDAN ALDI

Utku’nun sözlerinin ardından program sunucusu Gözde Çevik;

“Utkucuğum güzel güzel konuştuk şimdi seninle, iyi bayramlar” diyerek yayından aldığı anlar sosyal medyanın da gündemi oldu.

CHP’DEN AÇIKLAMA

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, kişisel Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında;

“Bir çocuğun konuşmasına bile tahammülleri yok! TRT Çocuk programına bağlanan Utku’nun sözleri Kazdağları’ndaki ağaç katliamını eleştirmesi nedeniyle kesildi!

Doğayı savunan bir çocuğun sözlerine bile sansür uygulayan zihniyetten Türkiye’ye hayır gelmez!.” dedi.

SUNUCU AÇIKLAMA YAPTI

Telefonla bağlanarak “Kaz Dağları’na zarar veriliyor” diyen 9 yaşındaki Utku’yu susturan sunucu Gözde Çevik’ten açıklama geldi.

Çevik;

“Evime göz yaşlarıyla döndüm. TRT Çocuk, siyasetten, günlük tartışmalardan uzak dursun.” dedi.

Programdan gözyaşları içinde çıktığını vurgulayan Çevik şunları söyledi:

“Nereden bilebilirdim ki TRT Çocuk’un hiçbir zaman konusu olmayan gündelik tartışmaların benim programımda dile getirileceğini, nereden bilebilirdim ki çevre duyarlılığını çocuklara en iyi anlatan kanalıma tam da bu konuda eleştiriler geleceğini.” dedi.

TRT çocuk siyasetten uzak dursun diyen Çevik;

“Sosyal medyada bu şekilde gündeme geldiğim için üzgünüm. Bırakalım da Türkiye’nin ortak değeri TRT Çocuk, siyasetten, günlük tartışmalardan uzak dursun.

Ben, o tertemiz çocuklar sayesinde neşe dolu bir hayat geçiriyorum. Tartışmalarınızı bizden ve çocuklarımızdan uzak tutun.” ifadelerini kullandı.

İŞTE O SÖZLERİ

TRT, Kaz Dağları İçin Konuşan 9 Yaşındaki Çocuğu Susturdu! Sunucudan Açıklama Geldi