Gündem

TRT Özelleştiriliyor mu ? Maliye Bakanı Naci Ağbal Açıkladı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yaptığı açıklamada: “Şunun üstüne basa basa söylemek lazım; bir özel bütçeli idare kendisi talep etmediği sürece, Özelleştirme Yüksek Kurulu resen herhangi bir şekilde özelleştirme uygulaması yapamayacak.” dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, AK Parti’nin kuruluş yıldönümü etkinlikleri için gittiği Ak Parti Genel Merkezi’nde, “TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen kanun tasarısıyla 100’den fazla kurumun, varlıklarının ve ticari hisselerinin özelleştirme idaresine devredilmesi ve bu şekilde özelleştirme yolunun açılması” iddialarıyla ilgili soruları yanıtladı.

Bakan Ağbal, düzenlemenin gayet açık olduğunu ifade ederek: “Herhangi bir özel bütçeli idare örneğin, Karayolları Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü gibi. Bu şekilde ihtiyaç fazlası olarak değerlendirdiği bir taşınmazı, Özelleştirme İdaresine devredecek. Burada Özelleştirme İdaresi tamamen satışa aracılık eden bir idare konumundadır.” dedi.

CHP’nin konu ile ilgili eleştirilerini dile getiren Ağbal: “Burada hiçbir şekilde bir kamu kurumunun veya bir kamu kurumunun sahip olduğu bir varlığın böyle elden çıkarılması söz konusu değil. ‘Hiçbir şekilde TRT’nin bu şekilde özelleştirilmesi’ diye bir plan ve program yok. Özel bütçeli idareler değil, bunların sahip olduğu az sayıda ticari hisse senedi şeklinde belki varlıkları var ama daha çok da ekonomiye kazandırılabilecek taşınmaz cinsi olan varlıkları var. Bu düzenleme hiçbir şekilde herhangi bir özel bütçeli kuruluşun kendisinin özelleştirilmesini amaçlamamaktadır, madde metni buna zaten imkan vermemektedir.”
Bakan Ağbal, “satılacak” şeklindeki ifadeleri de doğru bulmadığını belirterek, “Zaten genel bütçeli idarelerden farklı olarak özel bütçeli idarelerde, özel bütçeli idarenin kendisinin istemesi lazım. İstemediği sürece herhangi bir şekilde resen özelleştirme uygulamasına konu edilmesi mümkün değil.”  Dedi.

Kamupersoneli.net