Gündem

Trump gerçekleri açıkladı: ABD PKK ile anlaşma yapmış!

Barış Pınarı Harekatı başlamasının sonrasında ABD Başkanı Donald Trump tarafından herkesi şoke edecek açıklamalar gelmeye devam ediyor.

TÜRKİYE’Yİ TEHDİT ETTİ!

Beyaz Saray’da bir gazetecinin “Türkiye’nin, Erdoğan’ın Kürtleri bölgeden silebileceğinden endişeli değil misiniz?” şeklindeki sorusuna Trump, “Eğer böyle bir şey yaşanırsa onun ekonomisini silip, yok ederim. Brunson olayında olduğu gibi daha önce de yapmıştım. Umarım ki rasyonel davranacak” dedi.

OBAMA PKK İLE ANLAŞMA YAPMIŞ!

ABD Başkanı Donald Trump, YPG için doğrudan PKK ifadesini kullanarak, “Barack Obama döneminde olduğu gibi Türkiye’nin ölümcül düşmanı olan PKK ile ortaklık yaptığınız zaman, bu son derece zor bir durum olur. Onlar uzun yıllardır birbirinden nefret ediyorlar. Başkan Obama’nın PKK ile anlaşma yapması büyük hataydı” ifadesini kullandı.

EN KÖTÜ HATA!

ABD’nin Orta Doğu’daki varlığını da “en kötü hata” olarak nitelendiren Trump, “Artık bu sonu gelmez savaşı bitirmenin zamanı gelmişti. Erdoğan, Suriyelilerin ülkelerine dönmesini istediğini söylüyor. Türkiye olmasaydı milyonlarca Suriyeli dünyaya dağılacaktı. Türkler aynı bizim gibi DAEŞ’lilerin serbest kalmasını istemiyorlar” dedi.