Gündem

Trump'ın Güvenlik Danışmanı: Brunson'u Verin Kriz Bitsin

ABD ile Türkiye arasında yaşanan gerilime dair yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Konuya dari son olarak ABD cephesinden dikkat çeken bir açıklama geldi. 

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Türkiye’nin Brunson’u vermesi halinde krizin sona ereceğini söyledi. 

BRUNSON’U VERİN KRİZ BİTSİN 

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton İsrail ziyareti sırasında Reuters Haber Ajansına Türkiye ile ABD arasında yaşanan gerilime değindi. Siyasi bir krize dönüşen ve her iki ülkenin de karşılıklı yaptırım kararlarıyla sonuçlanan yaşananlara dair Jon Bolton “Türk hükümeti Pastör Brunson’ı serbest bırakmama konusunda büyük bir hata yaptı” dedi. 

Açıklamalarında Brunson’un bırakılması halinde yaşanacaklara da değinen Danışman John Bolton, Pastör Brunson’un şartsız serbest bırakılması halinde krizin biteceğini aktardı. İsrail ziyareti sırasında Reuters Haber Ajansına Türkiye ile ABD arasında yaşanan gerilime değindi. Bu konuda Türkiye’nin hata yaptığını ve yapmaya devam ettiğini iddia eden Bolton, ”“Her gün bu hatayla devam ediyor. (Türkiye) NATO müttefiki Batı’nın bir parçası olarak doğru şeyi yaparsa ve Pastör Brunson’ı şartsız serbest bırakırsa kriz anında biter”” ifadelerini kullandı. 

TÜRKİYE’NİN NATO’DAN UZAKLAŞTIRILMASI

Gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında ayrıca Türkiye’de liranın değer kaybetmesine ilişkin soruyu cevaplayan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton Katar’dan gelen paranın Türkiye ekonomisini kurtarmaya yardım etmeyeceğini iddia etti. Bolton açıklamalarında ayrıca Türkiye’nin NATO’dan geçici olarak uzaklaştırılması gibi bir durumun şu anda söz konusu olmadığını vurguladı. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. öncelikle tüm milletimizin bayramını kutluyorum.o kadar meraklılar.niye başta fetö elebaşını verip almadılar papazlarını