Gündem

TSK Açıkladı: Bomba Yüklü Araç Havadan Vuruldu

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye’de muhalifler tarafından devam ettirilen Fırat Kalkanı harekatıyla ilgili çok önemli bir açıklama yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) yapılan açıklamaya göre, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 38 terör örgütü DAEŞ hedefine ateş destek araçlarıyla 101 adet Fırtına atışı yapıldı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Fırat Kalkanı Harekatı’nın 32. günündeki gelişmelere ilişkin bilgi verildi.

Operasyonun DAEŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi ortadan kaldırarak sınır güvenliğini arttırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla 24 Ağustos’ta başlatıldığı hatırlatılan açıklamada, Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesi’nin 51’inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı ile BM’nin DAEŞ’le mücadeleye yönelik aldığı kararlar çerçevesinde sürdürüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, Azaz-Rai sektöründe muhalif unsurlardan oluşan 5 özel görev kuvvet grubunun, saat 18.00 itibarıyla kaybettiği bölgeleri geri almak maksadıyla başlattığı operasyonu sürdürdüğü bildirildi.

Muhaliflerin, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteğiyle ileri harekata devamla El Athariyah meskun mahallinde kontrolü sağladığı aktarıldı. Keşif ve gözetleme araçlarıyla tespit edilen 38 DAEŞ terör örgütü hedefine ateş destek vasıtaları tarafından 101 adet Fırtına atışı yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, bugüne kadar toplam bin 220 hedefe 4 bin 797 atım yapıldığı vurgulandı.

13 HEDEF İMHA EDİLDİ

Öte yandan açıklamada, Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklarca, El Mutminah, Ziyadiyah, Tall Atiyah, El Athariyah, Sandarah ve Tall Aşah’da tespit edilen ve içerisinde bir Doçka uçaksavar mevzisi, komuta yeri ve silah mevzisi olarak kullanılan 12 binanın yer aldığı 13 hedefin ateş altına alınarak imha edildiği bildirildi.

Ayrıca koalisyon uçaklarınca, Bahvurtah (Zeytinlik) bölgesinde belirlenen DAEŞ terör örgütü unsurlarına yönelik yapılan hava harekatında bomba yüklü bir aracın imha edildiğine işaret edildi.

Koalisyon tarafından, Katar’dan kalkan iki uçak ile Tall Ahmar bölgesindeki muhalif unsurlara, havadan tahkimat malzemesi atıldığına dikkat çekilen açıklamada, DAEŞ terör örgütünden temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerince mayın ve el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi faaliyetlerinin sürdürüldüğü belirtildi.

“Sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmaktadır”

Açıklamada, Suriye sınır hattında bir adet Bayraktar İHA ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyetinin devam ettiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“AFAD ve Kızılay’a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu personeli ve bölgede bulunan sivillere günde üç öğün sıcak yemek verilmekte ve sağlık hizmetleri karşılanmaktadır. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir.”

Sandarah’ta 3 DAEŞ hedefi imha edildi

Öte yandan 18.07-18.16 saatlerinde de Suriye’nin kuzeyindeki Sandarah bölgesine, alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla hava harekatı düzenlendiği ve bölgede tespit edilen silah monteli araçların bulunduğu 3 DAEŞ hedefinin imha edildiği kaydedildi.

Kamupersoneli.net | AA