Gündem

TSK Açıkladı DEAŞ El Bab'dan Çekiliyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), DEAŞ terör örgütünün TSK tarafından yürütülen ciddi harekatlardan dolayı geri adım attıklarını ve El Bab’dan çekilmeye bile hazırlandığını duyurdu.

SİVİL HALK GÖÇ EDİYOR

TSK’dan yapılan açıklama içerisinde, El Bab’ta bulunan sivil halkın DEAŞ’ın tüm tehditlerine rağmen göç etmekte başarılı olduğunu ancak şehirde halen 15-18 bin civarında sivil halkın bulunduğu ifade edildi. El Bab’taki son durum ile ilgili yapılan açıklamalarda ise;  su, elektrik gibi temel hizmetler ve asgari yaşam koşullarının yok denecek bir seviyeye indiği ve bu nedenle sağlık sorunu yaşayanların hayatlarını kaybettikleri belirtildi. TSK, şehirde bulunan sivil halkın ayrılmaması için DEAŞ terör örgütü mensupları tarafından propaganda yaptığını ve böylece insanların şehirden kaçmalarına engel olmaya çalışıldığına değindi.

DEAŞ GERİ ÇEKİLİYOR

TSK’nın DEAŞ terör örgütünün El Bab’taki askeri durumlarıyla alakalı olarak bölgede bulunan güvenilir kaynaklardan temin ettiği bilgilere göre son zamanlarda Tunuslu muhacirlerin El Bab’da yoğunluk gösterdiği, DEAŞ terör örgütünün tüm karargahlarını ve merkezlerini Tadif bölgesine taşımak istediği ve ayrıca morallerinin son derece düşük olduğu belirtildi.

Kamupersoneli.net | ANKARA