Gündem

TSK'dan El Bab'da Vurulan Askerlere İlişkin Açıklama

Rusya’ya ait bir savaş uçağı El Bab’da yanlış şekilde kazaen Türk askerlerlerini vurmuştu. Bu konuyla alakalı olarak bir açıklama da Türk Silahlı Kuvvetleri’nden geldi.

Dün Fırat Kalkanı Herakatı kapsamlarında El Bab’daki Türk askerlerine dost ateşi açılmasının ardından 3 Türk askeri şehit olmuş ve 11 askerin yaralandığı ifade edilmişti. Bugün yapılan bu açıklamayla beraber Rusya’dan “Rus savaş uçakları Türkiye’nin verdiği koordinatlar doğrultusunda hareket ediyordu” ifadeleri yer aldı.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ’NDEN AÇIKLAMA GELDİ

TSK (Türk Silahlar Kuvvetleri) Rusya’nın ‘bize yanlış koordinat verildi’ açıklamasına yanıt verirken, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ” birliklerimiz 10 gündür unusrlarımız aynı noktadaydı” açıklamasını yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan yazılı açıklamalarda ise “Uçakla vurulan unsurlarımız takriben 10 günden beri aynı noktada bulunmaktadır. Son olarak 8 Şubat tarihinde Rusya Federasyonu birliklerinin kontrolünde bulunan bölgeden, dost unsurların bulunduğu noktaya bir roket atılması üzerine, unsurlarımızın bulunduğu noktanın koordinatları son olarak aynı gün akşam saat 23.11’de Humeymim’de bulunan Harekât Merkezindeki sorumlu personele tekrar iletilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Kamupersoneli.net | ANKARA