Gündem

TSK ve ABD Silahlı Kuvvetleri Suriye'de! Fırat'ın doğusunda Kara Devriyesi başladı

Konvoyda zırhlı araçların yanı sıra sinyal kesici, zırhlı araç çekicisi ve ambulans da bulunuyor. Akçakale’nin ilçesinin 30 kilometre doğusunda TSK’ye ait 6 zırhlı araçtan oluşan konvoyu, ortak kara devriyesine katılmak için sınırı geçerek ABD askeri konvoyuyla buluştu.

MSB’DEN İLK AÇIKLAMA

TSK ve ABD Silahlı Kuvvetleri Suriye'de! Fırat'ın doğusunda Kara Devriyesi başladı

Milli Savunma Bakanlığı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Suriye’nin kuzeyinde, Fırat’ın doğusunda Güvenli Bölge tesisi faaliyetleri kapsamında; ​TSK ve ABD personeli, kara araçları ve İHA’ların iştirakiyle ilk müşterek kara devriyesine Akçakale güneyinde, Suriye tarafında başladı” dedi.

TSK’ya ait araçlar Akçaköy’den Suriye’ye giriş yaptı

Fırat’ın doğusunda ABD ile ortak kara devriyesi bugün saat 09:30 itibariyle başladı. Reuters’ın görgü tanıklarına dayandırdığı haberde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait araçlar Suriye sınırındaki Akçaköy’den geçerek Suriye’ye giriş yaptığı belirtildi.

İçişleri Bakanı Soylu: “Türkiye bugün çok önemli adımlar attı”

Bu arada harekatın başladığı sıralarda televizyonda canlı yayınla yayınlanan bir programda konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu TSK -ABD ortak devriyesi ile ilgili olarak ,

“Bölgede istikrarlı bir devlet olmanın fonksiyonunu Türkiye yerine getiriyor. Burada işimizin kolay olmadığını söylemeliyiz. Bu coğrafyanın tam kalbindeyiz aynı zamanda düzensiz göç için geçiş konumu olan bir ülkeyiz. Bugün eğer Amerika bu devriye atmayı silahlı kuvvetlerimizle birlikte kabul ediyorsa bu Türkiye’nin atmış olduğu adımlar sayesindedir.Türkiye burada hiç geri adım atmadı. Meseleleri halının altına süpüren dünyada birçok ülkenin yaptığını yapmayarak Türkiye bugün çok önemli adımlar attı. Süreç Türkiye’nin adımları ile başladı.Her ülkenin kendi adına perspektifleri de söz konusu ama özellikle yakın komşularımıza olan Avrupa’nın bu konuda duyarsızlığını da değerlendiriyoruz.” ifadelerini kullandı.