Gündem

TSK'dan YPG'ye operasyon

Türk Silahlı Kuvvetleri ( TSK) PKK’nın Suriye kolu YPG’yi fırtına obüsleriyle vurmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, YPG’nin Fırat’ın batısına geçmesine asla müsaade edilmeyeceğini açıklamıştı. Bu konuda Amerika Birleşik Devletleri’yle (ABD) dahi ters düşüldü. Başta YPG’yi terör örgütü PKK ile aynı safta görmeyen ABD, PYD’ye silah ve mühimmat desteği sağladı. Bu silahlar PKK’nın eline geçerek Türkiye’ye karşı kullanıldı. Türkiye bu duruma hem Cumhurbaşkanlığı hem de Başbakanlık katında büyük tepki gösterdi.

OBAMA ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 80 dakikalık bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Konuşmada Obama’nın da PYD’nin ilerleyişinin endişe verici olduğunu söylediği kaydedildi. Obama’nın açıklamaları Ankara’da olumlu karşılandı. Yapılan değerlendirmede ABD’nin PYD’nin gerçek yüzünü görmeye başladığı kaydedildi.

TÜRKİYE PYD’Yİ VURMAYA DEVAM EDİYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri ( TSK) PKK’nın Suriye kolu YPG’yi fırtına obüsleriyle vurmaya devam ediyor. Yapılan açıklamada PYD’nin birçok mevzisinin vurularak kullanılmaz hale getirildiği açıklandı.

Öte yandan ülke içerisindeki operasyonlar da hız kesmeden devam ediyor. Cizre’de operasyonlar sona erdi ancak binalara ve yollara tuzaklanan patlayıcılar nedeniyle sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Bombalar tamamen temizlendikten sonra Cizre’de operasyonlar sona erecek. Bunun yanında devletin ilgili birimleri bölgeye gelerek vatandaşın hasarı tespit edilip devlet tarafından karşılanacak. Bölgedeki binalar yeniden devlet tarafından inşa edilecek.