Gündem

Tuğamiral Tezcan Kızılelma'nın Aralarında Bulunduğu 6 Asker Adliye'ye Sevk Edildi

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında aralarında Deniz Hava Üs Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma’nın da bulunduğu 6 asker daha adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcılığınca “Darbeye teşebbüs” eylemine kalkışan askeri personel hakkında başlatılan soruşturmada gözaltına alınan askerlerden 6’sının daha İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Aralarında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele operasyon emrini verdiği öne sürülen Deniz Hava Üs Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma ile astsubay, uzmançavuş ve deniz erlerinin de bulunduğu 6 asker adliyeye sevk edildi.

Kocaeli Adliyesine sevk edilen zanlıların getirilişi sırasında, polis ekiplerinin çevrede yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Kızılelma, adliyeye getirilişi sırasında bir gazetecinin “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı kaldığı otele operasyon emrini siz mi verdiniz?” şeklindeki sorusunu, cevapsız bıraktı. 

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan aralarında üst düzey subayın da bulunduğu 104 askerden 34’ü adliyeye sevk edilmişti. 

Kamupersoneli.net / AA